Tak jsme se na druhý pokus vydali do Dolních Kounic navštívit klášter Rosa Coeli a tentokrát se povedlo. Klášter je moc pěkný, nebo spíš to, co z něho zbylo, ovšem po asi hodinové prohlídce a několikerém "postávání" na vyšlapaném místě, kde jsem chtěla "načerpat energii", jsem nakonec unaveně sotva pletla nohama, když jsme ještě šli pěšky až k hradu a zámku. Tam se stejně konaly svatby, takže jsme se nechtěli plést svatebčanům pod nohama a dovnitř jsme nešli. Snad příště, nemáme to daleko.
Dál jsme popojeli k rozhledně Vladimíra Menšíka v Hlíně. Je to 22 m vysoká dřevěná stavba, která nás moc nenadchla ani svojí konstrukcí ani výhledy.
A v pozdních odpoledních hodinách jsme zastavili v Brně na spodním parkovišti na ulici Rakovecká a vydali jsme se na hrad Veveří, kde zrovna před půlhodinou zavřeli kasu, tak jsme se prošli jen po nádvoří jen kam to šlo a vylezli do jedné (otevřené) věže. Prohlídka hradu uvnitř na nás čeká příště. Ještě jsme popojeli na první a poslední parkoviště u Brněnské přehrady, kde se nám pořád moc líbí, palcem u nohy jsme zkontrolovali teplotu vody a naplánovali koupání až se trochu víc oteplí.... Můžete se podívat na pár fotek https://kubaklara...ni_Morave/
Maru, v D. Kounicích je ještě krásný židovský hřbitov a taky to není daleko do papouščí ZOO. Jinak Rosa je nádherná.
My jsme v Sárváru a užíváme si termálů.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané
Jj, Radku, my ho měli v plánu dojít tam pěšky, ale hlavně na mě tam v tom klášteře padla taková únava, že jsme to vzdali a odložilii na příště .... My to máme jen nějakých 25 km, tam dojedeme i na kolech ... A papouščí ZOO v Bošovicích známe už nejmíň 15 let, od té doby, co máme ty naše opeřence a to to ještě ZOO nebylo. A ostatním příznivcům návštěvu vřele doporučuji, mají to tam moc pěkné a zajímavé ...https://www.do-zo...-bosovice/
A v Sarváru si užívejte, skoro Vám závidím ...Jak tam je? Přes hranice to bylo v pohodě?
A dneska už vás všechny zdravíme z Brněnské přehrady. Ráno jsme kus objeli na kolobkách, pak přepluli lodí na druhou stranu a teď se jdeme koupat. Je to tu paráda. 👍👍👍😁👋
V Sárváru je zataženo, děti si to užívají a já bych sem už nikdy nemusel. Posledně jsem tu byl ještě "za tlusta", bavilo mě sednout si do teplé vody a relaxovat. Teď se už po 5 minutách nudím, jdu si radši zaplavat 40 bazénů a ven. Kolem rybníků udělali novou cyklostezku s měkčeným běžeckým okruhem, který má přesně kilometr. Včera jsem si byl zaběhat 5 koleček a bylo to super. Okruh v lesoparku, u rybníka - hezké 👍.
Ale na podzim se mi sem vůbec nechce. Plavat můžu i v Olomouci.
Upravil/a Admin_Radek dne 05.07.2021 15:55
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané