Už jsme nevydrželi sedět doma, tak jsem vytipovala pár zajímavých míst a vyrazili jsme na dvoudenní výlet jen tak po našem okrese. Koukli jsme se na pivovar v Dalešicích, kde se natáčel film Postřižiny, pak jsme dojeli do Jaroměřic nad Rokytnou, kde jsme si prošli zámečký park a po obědě dorazili do Jemnice, kde jsme si prošli také zámecký park a židovskou část města a pozdě odpoledne jsme si ještě vyšlápli na Marušku ... teda co to plácám ... na rozhlednu Mařenku, která je moc pěkná, jedna z nejhezčích rozhleden s nejhezčími výhledy, které jsem dosud navštívila.
Večer potmě jsme dojeli do mé rodné Třebíče a přespali jsme v ulici nad krásně osvětleným městem. Ráno jsme si z výšky z Hrádku vyfotili město a nakonec se prošli krásnou židovskou čtvrtí. Ještě jsme koukli na naše bývalé podnikové RS Kratochvílův mlýn, u rybníku Zámiš jsme se naobědvali a po nákupech se pomalu vrátili domů.... Nádherný výlet se sluníčkem a už mám v plánu další ... Město Třebíč doporučuji, je moc krásné a kdyby měl někdo zájem, ráda poradím kam jít a kde zaparkovat... A zde se koukněte na pár fotek https://kubaklara...se_Trebic/
Njn, když my musíme na Velikonoce někam ujet, protože bychom se jinak "udřeli" , bo neumíme být doma sami a jen tak si to užívat třeba u venkovního krbu a tááák . Náš bydlíček je pořád "vždy připraven", takže už to mám vymyšlený aspoň na nějaký ten den zase někam po okrese nebo na bicyklech po Třebíči... Má být i pěkné počasí ....
Opět jsme vyjeli na krátký okresní výlet tentokrát jen po Třebíči. Jedno odpoledne jsme šli ke Kostelíčku a na železniční most nad Libušiným údolím a k večeru jsme zaparkovali v Poušově u splavu a tam taky přespali. Spalo se krásně, až k ránu nás probudila teplota v autě jen asi 5 °C, tak jsme honem pustili bufíka. Po snídani jsme se ještě zajeli podívat k borovinskému rybníku a poté jsme vylezli na rozhlednu v Libušině údolí a prošli kousek Boroviny, kam mě táhly vzpomínky z dětství. Kolem oběda jsme si na kolobkách projeli cyklostezku kolem rybníku Zámiš, která byla příjemná, dlouhá jen 3,5 km a po obědě jsme jeli domů ... Ač jsme kvůli předpovědi špatného počasí s sebou nevzali bicykly, zase se meteohadači pletli a po oba dva dny bylo krásně a sluníčko ...https://kubaklara...po_Trebici
Miloši, nechávala jsem prostor pro tady naše spoluwebovníky - KK-padesátiplusovníky, ááále nigdonic, tak zasejc jááá ...
Cyklostezka Kérskopolabským krajem je parádní, votom žádná, akorát já bych ji musela zkrátit, bo moje bicyklobaterka to vzdá zřejmě už po 50 km. Mně by stačilo jet od toho Hrabalova mostu, zaujala mě ta duna u Píst a zdymadlo a ty hradby u Nymburka... a kolem krásné řeky až k rybníku Ostrá, kde to známe (jezdili jsme tam kdysi s dětmi) ... a zpátky do Kerska. A u Pramene bychom si dali "se šípkovou" - kdo ji tady neochutnal, o hodně přišel .. Ještě by se mohlo oteplit a povyrůst zelená travička a můžeme vyrazit ... My jsme byli na bicyklech včera odpoledne jen u nás v katastru po polňačkách, ale brzy jsme to vzdali kvůli hrozně ledovému větru ...Upravil/a Jarda a Maru dne 11.04.2021 19:06
A u Pramene bychom si dali "se šípkovou" - kdo ji tady neochutnal, o hodně přišel
Maruš myslím a vjeřím, že tak bude až se to ještě fšechno vokrapet přeleje k tomu standardu, aj bude i lepčí a stabilnější počas.
Sem se poslední dobou potulovaval f polesí...nejspíš co bych gde popílil a ukrad a zadařio sa. Eném po téj zimně sem ňákej strouchnivjelej a zadechané.
Je to álejc stejně nadělení- doslova. Lesáci a iní pílitelé vytěžili co se pro jejich zájmy se zpeněžením dalo, ale aj tak zbylo něco modřína, dubů a borovic pro mne https://youtu.be/...
éHm a co sem to vlastně ešče chcél...jó A PŘECE SE TOČÍ