My jsme využili krásné 2 dny před prodlouženým víkendem, abychom se nepletli mladým pod nohama a taky než začne o víkendu pršet a vyjeli jsme do Mikulova zdolat Svatý kopeček, pak jsme projeli už v týhle době přelidněnou Lednicí, kde se ani nedalo zaparkovat a zajeli se rovnou podívat na úžasnou cíleně postavenou zříceninu Janův hrad. Pozdě odpoledne jsme se pak prošli krásnou zámeckou zahradou, kde jsem já hlavně obdivovala staré platany, k opravovanému Minaretu.... a ještě navečer při cestě domů jsme zastavili na posledním možném parkovišti ze směru od Dolních Věstonic a na kolobkách se po uzavřené silnici jeli podívat k tomu opravovanému "mostu" na hrázi u Nových mlýnů. Až do té uzavřené části nás stejně nepustili. A jinak objízdná trasa jak ze strany od nás (od Brna) tak i zpět se zatím dá docela dobře projet (v koloně kamionů), ovšem rekonstrukce má trvat až do listopadu, takže v létě, jestli nás pustí do Rakouska a dál..., tak to bude po objížďce pěknej masakr.
Bylo nádherně - na krátký rukáv, všude v celém "areálu" spousta bicyklistů i pěších, Janův hrad ještě otevřený nebyl a lodní doprava od hradu Lednice taky ještě nefunguvala. Ale i procházka a prohlídka z venku stála za to.... Jestli chcete, tak mám pár fotek z výšlapu na Svatý kopeček ale jen z mobilu, bohužel foťák mi dělal naschvály a zjistila jsem to až doma, a hodně fotek z Janova hradu, protože ten se mi moc líbil ze všech stran i jenom z venku... Já zkrátka "ty šutry" miluju v jakékoliv podobě....https://kubaklara...a_Lednice/Upravil/a Jarda a Maru dne 04.05.2020 06:17