Včera jsme se byli jen tak podívat v Mikulově. Bylo tak nádherně, nechtělo se nám sedět doma, když bylo jako na jaře. Mikulovem projíždíme několikrát za rok a ještě nikdy jsme si ho neprohlédli. Tak tentokrát jsme si prošli opravdu krásné malé náměstí s morovým sloupem, prošli zámeckou zahradou a ještě jsme chtěli vylézt na Svatý kopeček, ale už nám nezbyl čas, protože jsme stáli na placeném parkovišti a neodhadli jsme jak dlouho zde budeme. A ještěže jsme se včas vrátili k autu, protože tam zrovna policajti kontrolovali lístečky za okny. Navíc jsme měli v plánu projít si jeskyni Turold, a ta byla teď v zimě zavřená, takže máme důvod navštívit krásný Mikulov ještě jednou.
Odpoledne jsme ještě popojeli do rakouského Poysdorfu, který také pořád jen projíždíme a tak tentokrát jsme vylezli nahoru ke kostelu úzkými uličkami a u té silnice, kterou se projíždí, jsem pro ty, kteří tam také nikdy nezastavili, nafotila ty postavy-sochy a ještě jsme sešli po schodech dolů, kde byly ještě další. Kdo chce, může hádat, kdo to je. Já jsem poznala jen dva nejznámější....https://kubaklara...Poysdorfu/
Maruš já je poznal skoro fšechny např.železnou babu, elinu, papíka a třeba i dajlíka, ofšem ty vostatní svatý cosem uš jednou něgde viděl, dyž semse praštil do středotěla, tam fšichni sténě nejsó
éHm a co sem to vlastně ešče chcél...jó A PŘECE SE TOČÍ