Meteohadači slibovali tropický víkend, tak jsme vyrazili koupat se k Pilské nádrži a k Velkému Dářku.... Před hrází Pilské nádrže je moc pěkný rekreační areál s velkým prakovištěm zdarma a rovna tak rekreační areál je zdarma, platí se jen za vypůjčení šlapadla 20,- Kč/hodinu a za vypůčení 1 golfové hole k minigolfu 10,- Kč/hodinu a vratná záloha 500,- Kč. Jsou tam pěkné záchody, sprcha za 20,- Kč žeton a restaurace s krytým venkovním posezením, kde čepují "kdeco" a vaří po celý den až do večera.... My jsme hned ráno vyjeli na koloběžkách po cyklostezce až do malé vesničky Polnička, pak jsme přejeli hráz až do kempu "Pilák" a odpoledne pak na šlapadlech jsme hoďku brázdili úplně zelený "rybník". Moc pěkný areál, škoda, že se nedalo koupat....Proto jsme popojeli na Velké Dářko, kde byla voda krásně čistá a tak akorát teplá na koupání.... I zde jsou tři menší restaurace, v jedné z nich se dokonce dá platit kartou a mají točenou zmrzlinu.... V sobotu navečer jsme se chtěli podívat na Zelenou Horu, ale cestou z parkoviště nahoru začalo hodně pršet, tak jsme se vrátili a po nákupu v Lidlu to znovu zkusili, tentokrát jsme zajeli autem z jiné strany až ke kostelu. Bohužel dovnitř jsme se nedostali - půl hodiny po zavírací době. Tak jsme se prošli jen zvenku... Moc pěkný výjezd, jestli se počasí udrží, opět si to zopáknem, tentokrát jen u Velkého Dářka....Pro ty, kteří tato místa neznají, jsem nafotila pár fotek https://kubaklara...Darko_2019...
Maru, to teda byl rybníček Brčálník. My jsme to taky měli veselé. Ve Svratouchu jsme měli vyzvednout brzo ráno v sobotu mladšího synátora z tábora, takže jsem vybral kemp blízko - v Poličce. Přijel jsem do Poličky a místo kempu jsem dojel k fotbalovému hřišti a stát s karavanem jsme měli u hospody na příjezdové cestě. Takže jsem odpřáhl karavan, otočil auto, moverem otočil karavan a jeli jsme na STPL do Svitav. Tam už to známe, víme, co čekat. Bohužel ve Svitavách máme vše prochozeno, takže jsme nakonec vyzvedli vyčerpané dítě z tábora, dojeli do Svitav, poobědvali a ve 4 byli doma. Takový výjezd nevýjezd. Snad ten příští vyjde líp.
Upravil/a Admin_Radek dne 22.07.2019 17:37
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané