O tomto víkendu jsme si vyjeli trochu prohlédnout Ostravu. V sobotu ráno jsme navštívili Landek park, kde jsme sfárali původní těžní klecí a prošli si (horní) štoly původního dolu Anselm a k němu přilehlé hornické muzeum. Byl to úžasný zážitek, moc se nám to oběma líbilo.
Odpoledne jsme popojeli asi 10 km do Vítkovic, kde jsme shlédli vysokou pec VP1. Nejprve nás vyvezli výtahem až do výšky asi 80 m, kde je upravená vyhlídková věž s restaurací a s ochozem kolem dokola, odkud je krásně vidět jako na dlani původní zrezivělé "ocelové město" a celá Ostrava. Zase to bylo úžasné. Bohužel, začalo nám dost pršet, tak mám na některých fotkách vidět na objektivu kapky. Pak následovala prohlídka pece dole na zemi, což zajímalo hlavně Jarka, mě až tak ne ...
Večer jsme dojeli do Přerova, kde jsme v neděli brzy ráno navštívili chovatelskou výstavu a burzu. Z Přerova jsme tentokrát jeli jinou trasou než obvykle, směrem na Pohořelice, kde jsme projížděli a obdivovali krásné "jihomoravské" vesničky a městečka, namátkově Střílky, Koryčany, Svatobořice-Mistřín, kde jsme viděli jet na kole babku v zelenobílém kroji, Kyjov, Hovorany a přibrzdili jsme v krásné obci Vrbice, kde jsme se prošli a prohlédli moc krásné vinné sklepy rozseté v několika řadách ve stráni . Nádhera, doporučuji všem... dokonce nám svítilo i sluníčko. U Pohořelic jsme zastavili u výlovu jakéhosi rybníka a poobědvali kapří hranolky s grilovanou zeleninou a poté jeli domů. Krásný podzimní výlet... Zde mám pár fotek https://kubaklara...ravy_2018#
Radku, kemp na Landeku už byl zavřený a sportoviště píšou nonstop do konce října, ale nevím, jestli bylo otevřené, bylo tam mrtvo - nikde nikdo a my jsme přespali na tom parkovišti úplně sami a bylo tam takové ticho, že jsme se ráno probudili až v 8 hodin. Přítom doma nespím od 5, jak začnou jezdit auta. Ráno se parkoviště trochu zaplnilo, ale zřejmě jen návštěvníky do toho dolu Anselm a malé děti jsme pak viděli vozit se v tom vláčku, tak nevím, my jsme hned po prohlídce jeli dál do Vítkovic. Tam by se na parkovišti taky dalo v pohodě přespat, s námi tam stály dvě obytky. Obojí to stojí za shlédnutí, myslím si, že by se to i klukům líbilo, bylo tam hodně malých i větších dětí.
[img]https://img30.rajce.idnes.cz/d3002/14/14931/14931302_d86c9cb74afb3e96c1074895e5e9ad94/images/DSC06169.jpg[/img] is not a valid Image.