žumpa - co na srdci, to na monitoru
|
stemi |
Přidané 03.12.2019 07:34
|

Držitel metálu Za zásluhy

Příspěvek: 907
Založený: 18.12.2016 03:08
|
Áááááá Ha to je velmi šlechetné, přídeš rovnou do nebe Za to já do pekla, páč kradu dříví a sem lakomej
éHm a co sem to vlastně ešče chcél...jó A PŘECE SE TOČÍ 
|
|
|
|
yetti |
Přidané 04.12.2019 08:11
|

Plukovník

Příspěvek: 949
Založený: 08.11.2016 14:14
|
hustýýýý … to já už v pekle asi sem …. včera semsi i zapálil mikinu, bo semse jal s Máťou kovat a nesoustředil se …. a u mamky sem ve fázi kdy už nemá jádro a kuchyň, ale jen stoupačky a nanošený hordy materiálu a tak mám co dělat … prej by to ráda do vánoc …. je ftipná 
a budování sauny mě čeká asi až bude pořádná zima, aby mi to šlo (odtrhnout) od ruky 
Ještěže je Hanka f poho … to mám za to, že semsi prej sednul v listopadu dvakrát na gauč
Ne každý kdo bloudí je ztracený 😎😉😋😇🤗
Eště se nestalo, aby to ňák nedopadlo 
|
|
|
|
stemi |
Přidané 05.12.2019 08:36
|

|
až bude pořádná zima, aby mi to šlo (odtrhnout) od ruky
Daj pokoj s pořádnó zimó...právje sem se vrátil z vobhlídky hospodářství a pokrmil divó zvjeř, teda štyry králíky reagující na pouhé zašustění pytlíku s vovesnejme vločkama, ty maj nejrači.
Samovi retrívrovi stačí jen mlasknout...sežere ouplně fšecko, enem nevím jak dál se sejkorkama, kosákama, hrdličkama i brabčánama, páč se ňák před vočima rozmnožujou nebo co a vořechy už docházijó / haby bapka ješče vůbec měla na vánoční pečivo He
|
|
|
|
Admin_Radek |
Přidané 05.12.2019 18:05
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 1220
Založený: 05.11.2016 12:46
|
Koukám, že tu je - Maruška napsala, Yeti napsal, Miloš napsal, Maruška odpověděla, Miloš odpověděl, Yeti napsal, Maruška napsala...... Asi to tu promažu, a zůstanou 3 registrace a Admini (ještě Radka, ta má kvůli stěhování omluvenku ).
U nás nic nového. Karavan zazimovaný, motorka zazimovaná, já bohužel pořád odzimovaný. Chodíme na vycházky, když je tepleji, tak se psékama, když je kosa, tak sami. Snažím se chodit tak, abych měl každý týden cca 70 km. Takže až bude jaro, bude hračka dát 100 jarních za týden. Už ať to jaro je. Mám jen letní koníčky, jinak se žeru nudou.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané
|
|
|
|
yetti |
Přidané 06.12.2019 06:14
|

Plukovník

Příspěvek: 949
Založený: 08.11.2016 14:14
|
…. trošku pokazím pořadí vstupů a reakcí, páč si nám to Radku rozhodil 
já sem zatím nezazimoval nic, jen odzimoval čertofský prkejška …. běžky jsou připravené, skialpy a sjezdofki muším ještě stáhnout a naparafínovat extry rychlým voskem, abych toho urazil spoooouuuuustu… jen aby napadlo to bílé svinstvo.
Z NP Šumavy mi volali a chtějí, abych pro ně průvodcoval víc a víc. Kovařina frčí, okolí domku mám hotové, ale saunu jsem mušel pozastavit. Potim se teď u mamky … včera po práci do noci a sem z toho celej nakřivo a bolavej …. asi stárnu nebo co 
Radku, že chodíš je super, budeš mít nádhernou postavu jako já …. a co máš proti zimě? Víš kolik se toho dá dělat? Přijeďte k nám a já vás tady v zimě protáhnu po kopcích, budeš rozchozenej a rozhozenej … z tý nádhery … nemyslel sem Hanku, ale přírodu a zimu. Dáme sud, má novej, nerezovej vnitřek, páč to dřevo už trošku zlobilo.
YeTTi
Ne každý kdo bloudí je ztracený 😎😉😋😇🤗
Eště se nestalo, aby to ňák nedopadlo 
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 06.12.2019 08:15
|

Generálmajor

Příspěvek: 2003
Založený: 07.11.2016 21:10
|
Jééé, já sem v tom sledu taky nějaká dlouho vynechaná... My se skoro v noci vrátili z Říček, kde mimochodem mocně zasněžují to bílý svinstvo - to by se ti Yetti moc líbilo - a za Rokytnicí už leží sníh i na silnici - Radko a Pepo, zdravím vás ....A bolavá jsem taky, hlavně na pravou ruku, v který neunesu ani plnou konvici, ale myš ještě zvládnu, to jóó. Teď už jenom náš barák dát trochu do kupy a na vánoce tradáááá, padáme nejprve do studených a poté do "teplých krajin" 
... A jen tak mimochodem... Přišel nám poštou ze Šternberka 800-korunový pozdrav někdy z října, takže jsme na toto město zanevřeli a odteď se mu vyhýbáme obloukem  ... a vy, kteří tudy pojedete, si dejte bacha, teď z hlavy nevím, na které to bylo ulici...
Ať je to jak je to, hlavně že to je ... 
|
|
|
|
Admin_Radek |
Přidané 06.12.2019 09:03
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 1220
Založený: 05.11.2016 12:46
|
Šternberk má dva radary, jeden je na vjezdu od Opavy a Bruntálu, když se sjíždí Ecce Homo a druhý na vjezdu od Olomouce, cca 300-400 m za značkou.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 09.12.2019 08:08
|

Generálmajor

|
Sláva, hurá, zdravím vás všechny ponejprv píšící z fungl nového počítače. Včera večer se mi ho za vydatné podpory Jarka podařilo přednastavit a rozchodit... Ále, prvotní nadšení mě dneska ráno přešlo, když jsem zjistila, že mi sem nejdou dát moji oblíbení smajlci... Byla jsem zvyklá je tam dávat přes "Vlastnosti obrázku" (URL adresu) a teď mi to nabízí výběr jen ze: "Sdílet obrázek".."Uložit obrázek jako"..."Kopírovat"... a "Vybrat vše". U "Sdílet" mi to nabízí jen moje kontakty, "Uložit" jsem ho uložila, ale nevím kam,.... a "Kopírovat" a "Vybrat vše" je mi na prd, protože to dál nic nedělá a nenabízí. Neuměl byste mi někdo poradit? nebo ten krám pojedu okamžitě vrátit
|
|
|
|
stemi |
Přidané 09.12.2019 08:51
|

|

asi ti moc z tého jak píšeš nerozumím..co-proč néde ?
Enem sem tu zkusil tůdlenctu fotku z "celysvet.cz", no a enem tak...cotoje ?
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 09.12.2019 09:39
|

Generálmajor

|

Tak tak, já ze stejného webu beru ty moje smajlíky taky. A klepnu myší na obrázek, vyberu
"Zobrazit vlastnosti obrázku"....
"Adresu: http....
"vybrat vše" tím se to zamodří a ...
"Kopírovat".... To takhle dělám na starém počítači a teď to z něho píšu.
Na novém počítači mi to tuhle cestu nenabízí, tam mám: ...
"Otevřít v nové záložce"
"otevřít v novém okně"
"Uložit cíl jako"
"Kopírovat odkaz"
"sdílet obrázek"
"Uložit obrázek jako"
"Kopírovat"
"Vybrat vše"
"Přidat do seznamu k přečtení"
Miloši, jestli můžeš, tak mi napiš jak to děláš ty a byla bych ráda, kdyby poradil i někdo další. Budu vděčná za každou radu  
|
|
|
|
stemi |
Přidané 09.12.2019 09:59
|

|
.dej pr.tl."kopírovat adr. obrázku" tého smajlíku a potom to jen vlož -"zobrazí obrázek z dané url" mezi závorky té img...pr. tl.vložit
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 09.12.2019 13:37
|

Generálmajor

|
Miloši, nemáš zdání jak bych ráda. Jenže já mám možnost jen "Kopírovat", a to je bez té URL adresy....Asi se picnu, těšila jsem se na nový počítač, že to bude "dělo" a všechno půjde samo a zatím mi dělá jen samé naschvály.. Už včera jsem si přihlásila Rajče... Nechtělo mi to vzít moje přihlašovací údaje, pořád mu vadilo "Heslo" a musela jsem si ho změnit na úplně stejné... a samozřejmě i tady na našem webu - Radku Admine, díky... a nakonec mi na to Rajče nejdou nahrát videa...Zlatej starej počítač ... ... Ááách jo ...
|
|
|
|
stemi |
Přidané 09.12.2019 14:21
|

|
...co v ftom máš za Win ?
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 09.12.2019 14:54
|

Generálmajor

|
Teď mám desítku a zlatá stará Windows 8, tu mám v tom starým.
|
|
|
|
stemi |
Přidané 09.12.2019 14:59
|

|
...Á Ha, 10sítku neznám, ieště zkus si smajla stáhnout do Pc a potom vlož doleji přes"Vybrat soubor"
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 09.12.2019 17:56
|

Generálmajor

|
[img]https://kubaklara.rajce.idnes.cz/Bratislava%2C_Gabcikovo%2C_D._Streda/#[/img]
[img][/img]
Nejde mi to... U fotky z Rajčete, když dám "kopírovat odkaz", tak se fotka neukáže a u zkopírovaného smajlíku (prostě smajlík) vůbec nemám možnost "koplírovat odkaz" a když dám "kopírovat", tak výsledek je nic. Není to třeba prohlížečem? Mám origoš od nich Microsoft Edge, zkusím si nainstalovat Firefox a uvidím.
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 09.12.2019 18:24
|

Generálmajor

|
No hurá, bylo to tím (blbým) prohlížečem. Nainstalovala jsem si Firefox A JE TO !!!
|
|
|
|
stemi |
Přidané 10.12.2019 06:27
|

|
Nó je to stejně divný, ňák to jít muší a žeby to neměl Chromák na 10ítce ješče vyladěný, takysemtam použiju/asi z 1% vohnivou lišku ? To pak by mne zajímalo, co to zkusit třeba na Safari či Opeře, ta je taková pružnější.
Já už léta nepoužívám ani vosmičku, vrátil semto na fšech třech Pc na 7 a fkaždým mám jinou/Professional, Starter i Family. Nehodlám se do pudoucna už jinejma zabejvat. Zlatá XP3sp, i k těm starým "rumpálům", sice dálejc bez aktualizajic se gdykoli i těch win 7ček můžu zpátky z CD vrátit...Séju jím na fšechnay ty novoty, je to fšecko jen byznys, toť názor vesnickýho kluka !
xx
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 10.12.2019 08:15
|

Generálmajor

|
No, já na ten prohlížeč Edge jen tak rychle koukla v recenzích a píšou něco o novým a starým, a tak to já určitě mám (měla jsem) ten starý. Ať je to jak je to, vohnivá liška mi vyhovuje a zatím u ní zůstanu. Od samýho začátku a úplně nejdýl jsem používala IE, ale pak mi začal dělat naschvály a byl hrozně pomalý. Tak jsem zkoušela Operu, Google Chrome a Seznam a žádný z nich nic moc, i když Chromáka mám v mobilu a spokojenost. Jak budu mít trochu víc času, zkusím i ještě další prohlížeče, třeba to Safari, jak píšeš a neznám ho ...
|
|
|
|
stemi |
Přidané 11.12.2019 11:46
|

|
Jaksetu tak hrabu ftěch mejch Pc, osvjetil sem si zase potřebu mrknout do minulosti - starýho webu...tedy hlavně fotek a že jich tunajc mám farchývu. No tak vobčas sem něco přihodím esli si vzpomenete, páč fšechny huš ste jednou viděli 
stemi přiloženo následujícíobrázek:
|
|
|