žumpa - co na srdci, to na monitoru
|
Jarda a Maru |
Přidané 21.11.2018 11:22
|

Generálmajor

Příspěvek: 2003
Založený: 07.11.2016 21:10
|
Problémy "včerejška" a "dneška" ..... https://xman.idne...n-styl_fro
Ať je to jak je to, hlavně že to je ... 
|
|
|
|
JosDosk |
Přidané 25.11.2018 15:41
|

Major

Příspěvek: 358
Založený: 06.11.2016 07:12
|
Ahoj. Navazuji na svůj příspěvek z 20. listopadu, kde píšu, že u nás v Tróbkách není sněhu ani náznakem. Bohužel, na nejvyšších instancích to bylo vyslyšeno asi tak, že sníh ke svému životu nezbytně potřebuji, jinak si to nedovedu vysvětlit.
Toho 20.11., hned jak jsem dopsal a odeslal na naše stránky, tak jsem okamžitě hupsnul do auta a jel jsem do Přerova do Kaufl. nakoupit pro sebe živobytí na týden, deset dní. Na parkoviště jsem dojel v suchu (na silnici), málem svítilo sluníčko, zdržel se něco přes hodinu nakupováním. Překvapení pro mne byla povětrnostní situace, když jsem vyšel ven. Hustá sněhová chumelenice, na autě 4 cm sněhu (teď uř je za to pokuta), odhrabal jsem to rukama z rozsáhlé střechy (šestimetrový kombík), honem jel domů. Před barákem jsem odhrabal pravou púlku střechy od sněhu, než jsem odhrabal tu levou, tak pravaá byla opět pokryta silnou vrstvou. Tak jsem tak, jak to bylo vjel na mé parkovací místo a lopatičkou na smetí, rukama a i smetáčkem rychle odstraňoval sníh z celého auta, ať je v průjezdě, kde auto stojí, co nejméně vody. Kýbl, dva hadry a už jsem lítal jako blesk. Z toho plyne poučení, že už se nikdy ani z legrace (to byl tento případ), nebudu dovolávat sněhu. Pokusím se o obrázky. Čáo, Pepa
JosDosk přiloženo následujícíobrázky:
Upravil/a JosDosk dne 25.11.2018 23:40
Recesista a mystifikátor
|
|
|
|
JosDosk |
Přidané 25.11.2018 15:44
|

Major

|
Ještě jeden: Tak až zítra, třeba to sem vleze...
Nakonec to vlezlo do horního příspěvku - tak jsou tam všechny tři obrázky a tento blábol jsem chtěl smazat, zkoušel jsem to více způsoby a je to tady furt, původně ten první řádek po ty tři tečky. Věci, které nemůžeme změnit, nechť nás ne*erou, ó Pane. Čáo, Pepa
Upravil/a JosDosk dne 26.11.2018 17:20
Recesista a mystifikátor
|
|
|
|
yetti |
Přidané 26.11.2018 06:35
|

Plukovník

Příspěvek: 949
Založený: 08.11.2016 14:14
|
máme na zahradě od úterý sněhuláka .... tedy už bych to asi nepoznal, po týdnu se trošku zkroutil a zmenšil ..... ale hlásí novej sníh tak se opraví. O víkendu jsem ještě dělal venku, ale zalejzalo za nehty a nebylo to na opalovačku. Vše co jsem potřeboval nutně dodělat jsem stihl. Teď už budu makat venku jen když bude fakt hezky a za odměnu .... konečně mám pracovní prázdniny
Ne každý kdo bloudí je ztracený 😎😉😋😇🤗
Eště se nestalo, aby to ňák nedopadlo 
|
|
|
|
yetti |
Přidané 26.11.2018 08:20
|

Plukovník

|
Husinec je rozdělen na dolní část bez sněhu s deštěm - kolbenka a na horní část pod sněhem a s chumelenicí - můj domek .... a to je to rozdíl ani ne 60metrů .... ještě že sem dnes nejel na skůtru
|
|
|
|
yetti |
Přidané 27.11.2018 10:25
|

Plukovník

|
slyšel jsem v rádiu, jak prý je u nás na Prachaticku sněhová kalamitka .... ach jo, ty media. Není. Sněhu je tady dole poprašek, nahoře víc (pár cm), ale kalamitu a neprůjezdnost dělaj řidiči na letňákách a letní amatéři ..... jinak se toto nedá zatím ani považovat za zimu .... tenhle přechod počasí se musí vždycky tak nafouknout, jináč by nebylo vo čem plkat nesmysly a mohla by klesnout sledovanost .... ale pak někam cestujte a shánějte objektivní informace ..... většinou to nesedí a chudák ten co se tím výhradně řídí.
|
|
|
|
stemi |
Přidané 28.11.2018 09:20
|

Držitel metálu Za zásluhy

Příspěvek: 907
Založený: 18.12.2016 03:08
|
|Přefčírem ešče 5 bedel...tož byla a la drštková
éHm a co sem to vlastně ešče chcél...jó A PŘECE SE TOČÍ 
|
|
|
|
RadekH |
Přidané 28.11.2018 16:44
|

Desátník

Příspěvek: 21
Založený: 05.11.2016 20:59
|
To já měl fčera dršťkovou i bez bedel . |
|
|
|
yetti |
Přidané 29.11.2018 06:35
|

Plukovník

|
Ja nastesti ne, sehnal jsem maso z domaciho bycka, domaci mega krutu a par kg vybornych klobas ..... jen sem musel poresit dalsi mrazacek ..... jo a jsem krapet odrenej po tele, podcenil sem vcera pri koupani venku led ..... jinak u nas rano -11
|
|
|
|
yetti |
Přidané 03.12.2018 06:58
|

Plukovník

|
v pátek jsem byl u Berlína pro obytné auto pro kamaráda a docela si užil hnusné počasíčko na západě .... o víkendu pak u nás pršelo a padalo ze střech, takže jsem to dnes riskl na skůtru .... žiju.
Jinak mi Hanka a kluci připravili úžasnej adventní kalendář. Dostal jsem štangli mňam salámu v bílém obalu a s nakresleným denním kalendářem. Podle čárky s datumem odkrojím denně štráfek ..... a na štedrej den mi zbyde bonus .... mega patka
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 07.12.2018 08:46
|

Generálmajor

|
Mám hlavu plnou starostí.... Ač je zima v plném proudu a už u nás bylo i -9 pod nulou, po zahradě nám ve dne chodí "bodlinatý hmyzožravý savec". S Mikešem žere z jedné misky granule, vždycky mu to rozsype, pak zaleze do pelíšku pod naši obr túji, kam jsem mu nahrnula asi metr vysokou hromadu suchého listí ... a on ne a ne usnout. Je to normální ?! Podle informací na netu by měl dávno spát a on si běhá po zahradě jako by se nechumelilo a vysílený vůbec není...
|
|
|
|
yetti |
Přidané 20.12.2018 06:23
|

Plukovník

|
tak se nám ten konec roku blíží, co jsme nestihli stihneme jindy. V pátek všechno vypnu a do 1.1 chci být nezvěstný …. tedy ne pro kamarády.
včera jsem si přivezl obytku ze servízu, klasická garančka + pár ne nepodstatných drobností jako nové topení a chladič .... ale v -10 naskočil na první start a přede si nádherně, prostě karavanová zima může začít .... jen tady hlásí oblevu tak to asi sleze a bude po běžkách. V sobotu jedeme na skialpy, tak uvidíme. Když nebude sníh, posuneme se do Rakous.
Takže pokud bychom se náhodou neviděli, přeji Vám hezké svátky a spoustu nádherných karavanových i jiných zážitků ale hlavně ve zdraví 
Yetti a spol
|
|
|
|
yetti |
Přidané 01.01.2019 19:57
|

Plukovník

|
Krásné jarně zimní svátky za námi, užili jsme si aj sněhu kopu, bobování, sněhuláky, …. zelené louky …. atd. Teď už snad napadne aj v oudolí …. zítra do kolbenky a v pátek šup s bydlíkem směr zima, běžky, skialpíky, pohoda a klid. nějak se mi srazila trička, tak se muším krapánek rozhýbat. Zítra začnu v dílně, přivezl jsem si z cest spoustu objednávek na kovařinu
|
|
|
|
JosDosk |
Přidané 02.01.2019 17:25
|

Major

|
Ahoj. Již druhý den nejsem členem CC Olomouc při AČR. Jsem volný! Již nemusím svými příspěvky přispívat na zlodějny v nejvyšších patrech AČR. (Ty noviny MFDnes mám schované). Jen mi není jasné, jak se král Ječmínek dostal z Hané až na nejvyšší funkci v AČR.
Čáo, Pepa
Recesista a mystifikátor
|
|
|
|
Admin_Radek |
Přidané 02.01.2019 18:49
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 1220
Založený: 05.11.2016 12:46
|
Tak Pepo, pokud Ti nebudou chybět členové CC Olomouc (přiznám se, že já bych některé rád zase po čase viděl), tak pro Tebe členství nemá prakticky žádný význam. Do kempů, kde by akceptovali CCI kartu stejně nejezdíš, výjezdy klubů pod AČR jsou stejně většinou přístupné všem. Takže já prakticky nevidím důvod, proč být členem jakéhokoli klubu. Je ale pravda, že většinu lidí z CC Ol vidím rád. A i ty, které zas tak rád nevidím, nemám problém pozdravit, dát si s nimi panáčka a poklebetit. Co mi vadilo nejvíc, že někteří lidé tam místo vnímání našeho koníčku jako odpočinku fungovali, jako by byli ve vrcholné politické funkci a jiní zas dokázali závidět i nos mezi očima. Tohle a politikaření při činnosti, která by nám měla být odpočinkem, mě kdysi přesvědčilo z klubu odejít a přes přemlouvání od "konkurence" už do žádného nevstoupit. Poslední asi 2-3 roky mě přesvědčily, že odejít bylo dobré rozhodnutí.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané
|
|
|
|
yetti |
Přidané 03.01.2019 05:59
|

Plukovník

|
máte recht, taky jsem byl gdysi v několika různých zájmových spolcích a ta organizovanost mi neseděla, tak už jsem jen v jednom …. OŠV. Tam naštěstí neplatíme nic, předseda je sice magor, ale dá se s ním vyjít. Jinak je to docela volný a výhody to nemá žádný. …. nevíte co je OŠV? Osamocený Šumavský Vlk …. předseda je nějakej Yetti a valná hromada probíhá tak, že se svalíme například na gauč a tak 
.... jiné organizace jsou zapovězeny, nikdy to nic dobrého nepřineslo. Víc než členství je spousta opravdových kamarádů a svoboda
|
|
|
|
JosDosk |
Přidané 04.01.2019 17:13
|

Major

|
Ahoj, -abych nekazil krásné poslání rubriky Narozeniny -
u nás se také termínem "lata" označuje člověk, který značně vybočuje z mantinelů slušného člověka, tedy nemírně chlastá (téměř denně ožralý), o rodinu se moc nestará, lže, krade atd.
My jsme také Haná, říkáme si Region Střední Haná, i když tím "pravým" hanáckým nářečím se u nás nemluví, jen nám zůstalo "dělajó, spijó, pískajó, dovádijó (hyperaktivní děcka) atd. Takže ahoj - čáo, Pepa
Recesista a mystifikátor
|
|
|
|
Admin_Radek |
Přidané 04.01.2019 17:39
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 1220
Založený: 05.11.2016 12:46
|
JosDosk napsal:
...u nás se také termínem "lata" označuje člověk, který značně vybočuje z mantinelů slušného člověka, tedy nemírně chlastá (téměř denně ožralý), o rodinu se moc nestará, lže, krade atd......
Pepo, to su celé já . Hned jsem se poznal . U nás se to ale tak neříká.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 05.01.2019 07:19
|

Generálmajor

|
My u nás na třebíčsku máme slovní "pa-tvary" jako např. ... oni jijou (oni jí), pijou (pijí), jezdijou (jezdí) a vůbec neskloňujeme podle vzoru "předseda": ... s předsedem, s dědem, s tatem (s tátou), s Jirkem .... a máme u nás kankališku nebo kankalinku (berušku), měchounku (angrešt), kotouč (kolečko) a třeba křidlicu na střeše (tašku) ....A "já su" se říká asi na celé Moravě, že?
Upravil/a Jarda a Maru dne 05.01.2019 07:41
|
|
|
|
yetti |
Přidané 14.01.2019 10:28
|

Plukovník

|
https://marik73.r...ovarnicka/ … jedna malá ochutnávka vzorku z dílny … výrobky mizí rychle a nestíhám je fotit … bylo i mraky různých přívěšku, svícnů, vidliček atd … jde to pomalu, páč si to jako samouk musím nejdříve vymyslet, ale o to větší radost to pak dělá … a časem se snad už dostanu na ty nástroje a pořádný nože
|
|
|