žumpa - co na srdci, to na monitoru
|
Admin_Radek |
Přidané 10.03.2018 09:31
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 1220
Založený: 05.11.2016 12:46
|
Pepo, odhlašovat se nemusíš. Ničemu to nevadí. Když stránku nemáš načtenou, nejsi přihlášen- resp. ostatním se nezobrazuje, že jsi přihlášený. Já se neodhlašuju nikdy.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané
|
|
|
|
JosDosk |
Přidané 10.03.2018 23:26
|

Major

Příspěvek: 358
Založený: 06.11.2016 07:12
|
Ahoj, tak já se tedy přihlásím a jdu spat. (My na Hané říkáme "spat" a né "spát". (Před chvilkou jsem přidal II. stupeň kvašení). Tak. Čáo, Pepa
Recesista a mystifikátor
|
|
|
|
yetti |
Přidané 13.03.2018 05:36
|

Plukovník

Příspěvek: 949
Založený: 08.11.2016 14:14
|
včera jsem si udělal seznam "prací" na jaro, co bych jakože rád udělal, co je potřeba a co je chuť a řeknu Vám ..... to je fakt hustej seznam. Taky to tak máte? Čím víc toho udělám, tím víc toho zbývá .... to je ňáký divný?!? Jestlipak to funguje i obráceně, když si lehnu za pec a nebudu nic dělat, jestli se ten seznam scvrkne. ?? A to sem letos spal v obytce jen třináctkrát, takže tím to asi nebude. Něco je špatně. Dokonce i roční živnostenský vyrovnání bylo tak ňák štědrý .... pro Vás rentiéry ..... mám já tohle zapotřebí ? .... ále mám
Ne každý kdo bloudí je ztracený 😎😉😋😇🤗
Eště se nestalo, aby to ňák nedopadlo 
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 13.03.2018 09:01
|

Generálmajor

Příspěvek: 2003
Založený: 07.11.2016 21:10
|
yetti napsal:
Taky to tak máte? Čím víc toho udělám, tím víc toho zbývá .... to je ňáký divný?!? Jestlipak to funguje i obráceně, když si lehnu za pec a nebudu nic dělat, jestli se ten seznam scvrkne. ??
Taky, taky ... Jasněéé, že to funguje a ten seznam zmizí úplně ....Jestli von vo tom už něgdy nepsal některej ten chytrej - akcija a reakcija ...?? A workoholici se mušej k tý peci ještě navíc přivázat, dát vatu do uší a klapky na vočička....vím o čem píšu ....
Ať je to jak je to, hlavně že to je ... 
|
|
|
|
yetti |
Přidané 13.03.2018 09:26
|

Plukovník

|
.... oukej, dopisuju na seznam postavit pec a zápecí s vokama na houpací síť ....
|
|
|
|
stemi |
Přidané 16.03.2018 06:18
|

Držitel metálu Za zásluhy

Příspěvek: 907
Založený: 18.12.2016 03:08
|
Takou povalovací pec bych taky bral. Álejc předstaftesi, že mi nedávno přišlo pár fotek ze vzdálena velké louže od kámoša, kterýmuž jsem něgdy v šedesátechjvosmejch je poslal..radost neskutečná, netuše že ještě existujou 
stemi přiloženo následujícíobrázky:
Upravil/a stemi dne 16.03.2018 06:45
éHm a co sem to vlastně ešče chcél...jó A PŘECE SE TOČÍ 
|
|
|
|
yetti |
Přidané 16.03.2018 07:43
|

Plukovník

|
jééé to je hezké, to muší na srdíčku lochtat.
cca před hodinou jsem řešil s kamarádem detaily tý cestovní sauny .... myslím že to letos dotáhnem
.... a protože se blíží to jaro, taksemsi uďál dneska takyradost a koupil si nové pouzešlapací kolo .... po obědě si proň jedu .... to mé původní předělám pro Máťu a on to své přenechá Šímovi ...
|
|
|
|
yetti |
Přidané 19.03.2018 08:10
|

Plukovník

|
přátelé, tak to s tou pecí nefunguje .... celej víkend sem ležel na gauči a maximálně čučel z vokna a uhybal nohama Hance, aby mohla vytřít a vysát, ke stolu s jídlem sem jakžtakž došel, f sobotu sem se naložil se třema babama do horkýho sudu a popíjel vínečko, f neděli jen malá prochajda a sauna ..... sem z toho zničenej a navíc sem měl čas a tak sem přemejšlel a vymejšlel .... no už sem si na to vjeci vobjednal a něco mám už na dvoře .... eště že razíme dneska po obědě do toho hnusu se krapánek protáhnout ..... veknu kydá a je zima, tak to bude takové zimní rozloučení .... neboť a protože nové kolo už mám doma a je připravené vyrazit a můj nový soustruh na dřevo už čeká na rozbalení .... a taky ten plot prej už chce postavit , pak ta velká dřevěná sauna a dílna a stání pro bydlíka a vydláždit dvorek a ta cestovní sauna a taky ten novej bydlík se sám neudělá a ...... našel sem super pozemek na prodej. Ve středu jdu obšlápnout stavební ouřad, co by jako řekli nádherný staročeský rozbence .... to jako že bych tam vylupnul, bo si to mooooc přeju na tu rentu .... ta bude í s pecí, fakt
|
|
|
|
Jaromir |
Přidané 19.03.2018 17:16
|

Major

Příspěvek: 210
Založený: 08.11.2016 20:45
|
Obdivuji tvou kuráž a apetit stále něco budovat, ale nevím jak to chceš vše při stávajícín 24.hod. dni stihnout. Jedině, že by nám ti ééuropští chytráci naordinovali 48. hod. den a ti naší vlezdozadku ještě 5 dod. přidaly  |
|
|
|
yetti |
Přidané 20.03.2018 05:58
|

Plukovník

|
sám nevím, ale víc než čas jsou větší problém finance. Čas řeším tak, že ho neřeším, vše co dělám si promyslím a připravím a pak to odsejpá samo, spím krátce a rychle, ale vydatně, mám štěstí že regeneruju výborně tak brzo vstávám, neztrácím čas přemýšlením co nejde a nebo bude problém a když už něco dělám, tak s nadšením a to mne nabíjí namísto vysátí, co vysává nedělám .... sám nevím proč to tak mám, asi jsem to zdědil po tátovi .... ale umím být i lenoch, když nemám co .... možná je to důsledek 13 let dlouhé budovací abstinence, kdy mi bylo vysvětlováno, že vše co udělám je špatně a co neudělám je taky špatně, tak se to asi nahromadilo ..... a co nechci tak to nedělám a když už musím, umím vymýšlet mnoho let spoustu důvodů. proč to počká .... asi jako každej ..... ale jednou na tu pec dojde tak hlavně aby byla
Upravil/a yetti dne 20.03.2018 06:12
|
|
|
|
stemi |
Přidané 21.03.2018 05:46
|

|
..... ale jednou na tu pec dojde tak hlavně aby byla
To byl dycinky můj sen, ješče teď blednu závistí vzpomenuf hloupýho Honzu, co se na ní válíval..no snad se dožiju a až to budeš mít, tak tímto si jí pronajímám alespoň na jednu noc. Sem skromnej, k servisu kolkolem bych ani nic víc nemusel, možná jen ňákou lepou obsluhovatelku (né na pec páč by mi z tého požitku pokazila celkovej umněleckej dojem), nýbž kteráž by vobčas uvařila grog či napípla dobrého zerzavého moku
|
|
|
|
JosDosk |
Přidané 22.03.2018 08:22
|

Major

Příspěvek: 358
Založený: 06.11.2016 07:12
|
Ahoj. A taková pořádná pec musí mít kromě topeniště pod plotnou a na trouby na pečení koláčů a kačeny, tak ještě chlebovou pec, tak, jako to měli v Sychotíně, v současnosti je to už definitivně Kunštát na Moravě, v mapě ale stále Sychotín pojmenován, kam jsem v letech 1951 až 1956 jezdil na prázdniny k Bábince a strýcovi a tetě. Chlebová pec byla mimo hlavní ohniště, kde se topilo od rána do poledne každý den, aby se uvařil oběd. Byla to pec akumulační, kde se topilo 2,5 hod půlmetrovými poleny, než chleba vykynul, pak se uzavřel sopouch do komínu, vyhrabaly zbylé uhlíky hrablem, věchýtkem (ve vodě namočený smotek slámy) se vytřel popel a kladl se chleba, tři až čtyři kulaté bochníky. Pro mouku jsme jezdili s trakačem po pěšince do mlýna, Bábinka a já, já jsem pomáhal táhnout vpředu za provaz, uvázaný na trakači vpředu. Mouka a ještě šrot pro kravičku a prase. Na to nikdy nezapomenu, hlavně na tu vůni chlebovou. Když jsem si nechal jako voják ZS (1962 - 1964) napsat jízdenku na dovolenou do Kunštátu, zdržel jsem se tam přes noc a jel zase domů, protože z Hranic n. M. jsem to měl domů 15 km (Osek nad Bečvou), abych nebyl v nevýhodě oproti ostatním, třeba z Prahy atd., tak už pec neměli a místo ní "kuchyňský šporák na tuhá paliva". Časy se mění, i tenkrát se měnily. Takže pec už je jen v mých vzpomínkách. Čáo, Pepa
Upravil/a JosDosk dne 22.03.2018 08:27
Recesista a mystifikátor
|
|
|
|
yetti |
Přidané 23.03.2018 11:39
|

Plukovník

|
.... nedoporučuji spát na hooooodně roztopené peci ... sem se vedrem nevyspal a spařil .... ale tak akorád s podestýlkou a s výhledem po světnici to zas jo .... už brzy zasejc budu .... u známých
|
|
|
|
stemi |
Přidané 25.03.2018 06:28
|

|
Až bude rád přijedu, jedno kam a tedˇzase něco vod nás...slavnosti sněženek a to vostatní, nu dyk už to znáte 
stemi přiloženo následujícíobrázky:
|
|
|
|
Admin_Radek |
Přidané 25.03.2018 11:01
|

Hlavní administrátor

|
Kókám, že ty kousky dřeva maji nachlup 7 cm průměr .
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané
|
|
|
|
stemi |
Přidané 26.03.2018 05:04
|

|
..neždu pílit dám si dycky pár pííf a pak mi na ňákýmto centimetrovy nezáleží..dnes tomu bude nejinak
|
|
|
|
yetti |
Přidané 26.03.2018 05:39
|

Plukovník

|
eštěže tady u nás nerostou ty .... ? .... sekvoje
taky ranní ptáče toho času z kolbenky a po sedemej směr Prágl hrát důležitýho - a bez píva
|
|
|
|
Admin_Radek |
Přidané 26.03.2018 06:54
|

Hlavní administrátor

|
No, pár sekvojovců tu roste, například ve Křtinách je arboretum, kde jich nekolik je. Jsou i v Čechách, ale mista nebudu zveřejňovat, aby tam Miloš nedojel s pilou na své elektroformuli.
|
|
|
|
stemi |
Přidané 27.03.2018 05:16
|

|
..nu mám rád originály a tovefšom, ešče, že sem tam s kamošama a svou soupravou tehda nebyl (vlez mi do tého totiž tunajší Postřižínský cyklootvírák)..ináč nevím nevím http://stemi.rajc..._Czornovi/
stemi přiloženo následujícíobrázek:
|
|
|
|
yetti |
Přidané 27.03.2018 06:10
|

Plukovník

|
Pořádný dřevo teď sháním. Do kamen ho mám ještě na pár let. Sháním dřevo na kutilství. Soustruh je už připravenej na první výtvor.
Taky sháním staré pilníky a jiné kovové udělátka vhodné na kování. Pokud to vyjde, pořídím si kompletní mobilní kovárnu. Jeden praděd z Hanky strany koval a teď hledá komu by to tentononc a zatím mají všichni ruce dozadu, tak sem projevil zájem. Pro radost, rád kutim a nechci mít budoucí dílnu poloprázdnou. Navíc bych ji mohl vzít třeba na výjezd a můžeme si něco vykovat. Mám možnost se učit od jednoho kamaráda kováře, už jsme spolu něco málo udělali. Tak snad to dopadne
|
|
|