06.05.2025 06:36
Navigace
Shoutbox
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

vofi
27.12.2022 16:56
Hezký nový rok přejeme z Hegyka.[b] Šklebící se [/b]

Jarda a Maru
23.10.2022 18:54
Ahoj Vofíci, užívejte si to ... my se chystáme v půlce listopadu do Dunajské Stredy a jestli nevymyslím něco jiného, tak o Vánocích tamtéž Úsměv

vofi
22.10.2022 21:45
Pěkný pozdrav z Hegyka !!!! Úsměv

RadekH
01.06.2018 20:12
V Budišově je hezký kemp a super langoše.

Jarda a Maru
01.06.2018 20:04
Prší, prší, jen se leje.... Zdravíme vás všechny z Budišova nad Budišovkou. Zítra Kružberk a Slezská Harta. ☔ ☔ ☔🌟🌟🌟

Diskuze fóra
Nejnovější diskuze
· Jarní výlet od 7.5...
· vtípek
· KRÁSNÉ HOLANDSKO
· Vánoční přání
· TIPY NA VÝLETY
Nejdiskutovanější
· Jarní výlet od ... [13]
Poslední články
· ŠEJBA Jaroslav HALA...
· Z kopce do kopce
· Trajekty
· Když se chce, všec...
· Tankování
Číst diskuzi
KK 50 + f » Pokec - "klubová akademie" » Pokec - ostatní
 Vytisknout diskuzi
JAPA JE DNES nejen u vás doma ?
Robert
No, co psát? Třeba to, že jsem už 2x prohledal sklep a nemohl najít malou "píchací" maznici, kterou vozím v karavanu, abych mohl v půlce dovolené (po cca 4tis km) přimazat nájezdovku. A jak si tak na ní nadávám, tak se šla Hanka podívat sama a do minuty mi ji přinesla. Ze slušnosti jsem ji poděkoval, ale měl jsem i jiné pocity. Ta maznice mě nemá ráda. Při loňské dovolené jsem ji chtěl použít, ale někam se schovala. Hledal jsem velice usilovně, leč marně. Po sezoně, když jsem vyklízel karavan, se nějak vyloupla vedle baterky. Je to mrcha uschovávaná. www.celysvet.cz/skin/smile/s9415.gif

Admin_Radek
A to se má nájezdovka tak často mazat? Já ji namazal za 5 let jednou Vyděšený. A jezdilo to i brzdilo.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané

yetti
Admin_Radek napsal:

A to se má nájezdovka tak často mazat? Já ji namazal za 5 let jednou Vyděšený. A jezdilo to i brzdilo.

.... je to o vztahu Roberta a maznice. Je hezké že si spolu takhle hrají Úsměv Co jiného vymyslet za hru s maznicí, než na mazání, že? Pff

.... včera bylo hezky. Byl jsem doma a přesouval hlínu, kamení a jiné, dělal zákopy atd .... pustíte si na zahradu bagřík a musíte opravit i to, co se původně nemuselo ..... záda bolí jako čert, fyzicky jsem pro dnešek na 101% nejopotřebovanější karavanista Smutný

http://soumar-sro.cz
JosDosk
Admin_Radek napsal:

A to se má nájezdovka tak často mazat? Já ji namazal za 5 let jednou :o. A jezdilo to i brzdilo.

Ahoj všem a Radkovi zvlášť. Radku, jestli s vzpomínáš, jak sis mne pozval asi před třemi roky na kontrolu brzd u Vašeho teď již minulého karavanu, tak jsem také přivezl velký pákový mazací lis a vůbec jsme na nájezdovém brzdiči, který měl mimochodem těleso z ocelolitiny, tak jsme nenašli maznici, z toho vyplývá, že tento brzdič se naplní při výrobě, nebo až pak při repasi, např. výměně kluzných ložisek, event trubky (pístu) vysoce kvalitní vazelínou. Kdežto najezdový brzdič, který maznice má, tak nemá tak velký vnitřní prostor pro vazelínu a je nutné jej přimazat alespoň jednou za sezonu (já dvakrát), jsou to ty brzdiče, kde těleso je vylisované z 4 mm plechu, ale zase to může být ta nejblbější vazelína, co doma najdu, neboť kluzná rychlost při posunu je asi 1,5 cm za sec, to je doba asi dvou sekund, kdy brzdy karavanu "zaberou" a posun pístu brzdiče je asi 35 až 40 mm, tak hlavně, aby tam nějaká vazelína stále byla. Mám chuť sem umístit svoji práci o soustavě nájezdové brzdy karavanů, hlavně by byla užitečná ta část kontroly a doseřízení, aby to brzdilo a i couvalo, to si může každý udělat sám. Zatím celý článek přepracovávám k větší srozumitelnosti a doplňuji. Ještě s tím ale nejsem hotov. Čáo, Pepa
Upravil/a JosDosk dne 06.04.2017 08:33
Recesista a mystifikátor

Robert
To jó, ono to brzdí i když vazelínou šetříš. Já jsem ale v trošku jiné situaci. Zaprvé najedu ročně s karavanem skoro 10tis km a za druhé mám blbě vyvážený karavan (a vnitřním nákladem to nejde dorovnat) a běžně na kouli tlačí přes metrák, takže i futra jsou víc namáhána. Proto mažu i uprostřed sezony. Nápravě to stačí jednou za rok. Cool

yetti
.... a stejně si müslim, že máte s maznicí na nájezdovku nádhernej vztah Úsměv .... ale že je venku hezky

alena a lumir
Bez mazání to nejde!Už jsem vyměňoval futra v nápravě,která minulý majitel bydlíku zanedbával. Mažu před sezónou,když mám bydlík v luftě na kozách.Na to mám klasickou dekalamitku s vazelínou A00.Druhé mazání probíhá na konci Evropy a to maličkou maznicí,ktarou jsem si k tomuto účelu vyrobil z Ak materiálu a vejde se do ní vazelína akorát tak na jedno kompletní promazání bydlíku.

Jana a Petr Maixnerovi
Tak jsme plánovali vyrazit v bydlíku někam na velikonoce, ale jak to tak vypadá počasí asi bude dobré tak zalézt za kamna. Něco na té pranostice je. U nás v Děčíně dnes nejvíc 13 stupňů a studený vítr. Co jinde, také taková zima?

yetti
Jana a Petr Maixnerovi napsal:

Tak jsme plánovali vyrazit v bydlíku někam na velikonoce, ale jak to tak vypadá počasí asi bude dobré tak zalézt za kamna. Něco na té pranostice je. U nás v Děčíně dnes nejvíc 13 stupňů a studený vítr. Co jinde, také taková zima?

....aha, no jo, ono už se to blíží .... nu nehlásí nic moc. 1 až 6 stupňů a nějaký srážky.
Ochladilo se citelně, ale na práci s lopatou to nevadí, jen nesmí nic padat na krk. Chtěli jsme s Hanko někam zmizet, ale když bude hnusno tak maximálně do Gmündu do sauny a pak pokračovat v krtčení kolkolem boudy.

Pranostiky nelžou. "březen, do monterek vlezem, duben, eště tam budem" Naštvaný

Jarda a Maru
yetti napsal:

.... no jo, ono už se to blíží .... nu nehlásí nic moc. 1 až 6 stupňů a nějaký srážky.

Já meteohádačům nevěřím ani směr větru, oni to za týden ještě několikrát změní.... My jedeme a bereme s sebou i kola, případně sáňky..... A doufám, že to nevzdají ani naši "parťáci" a užijeme si krásné a veselé Velikonoce...... bestpage.cz/smiles/s7224.gif

Jana a Petr Maixnerovi
No což o to jsme také připraveni vyrazit, když teda nepočítám prázdnou nádrž na vodu, ale 1 stupeň je opravdu brrr. To není na kolo ale ani na sáňky to je na flášu rumu.

Jarda a Maru

....ale 1 stupeň je opravdu brrr. To není na kolo ale ani na sáňky to je na flášu rumu.

brrrr..., a taky slivovičky.... Nám zima nevadí, ale při event. mrazu nám hrozí, že budeme doma "topit" (dělat ohně) pod meruňkama a ořechem.... VyděšenýNaštvaný

drbolovi
Maru- já myslela,že jedeš se spolkem karavanistů-Loštice do Hegyka.
My v pondělí již vyrážíme do Komárna se Šumperákama.V bazénu bude fajn a v autě také- holt na kolo a procházky bude hůř.Ale snad bude lépe.

JosDosk
Ahoj všem. My pojedeme na první výjezd až asi v půli května (není podmínkou) a to do Luhačovic, už jsem to slíbil mému známému Staňovi B., s kterým se tam potkáváme už 30 let, dovezu mu kvasový chleba z trouby a ještě jeden upeču tam, v pekárně (není to ale ono). Dříve nejezdíme, letos to bude moje 34. karavanistická sezóna, tak nejsem tak žhavý na to, Vladčina 11., takže zásadně nejezdíme za každou cenu, sedět za oknem v teple a čumět ven, jak je venku zima, prší a nepříjemně fučí, to můžeme krásně doma a zadarmo. Za těch 33 sezón s množstvím výjezdů jsem si užil už všechny scénáře pobytu s karavanem, tak ty špatné, co byly, tak už si znovu zkoušet nemusím. Čáo, Pepa
Recesista a mystifikátor

Jarda a Maru
drbolovi napsal:

... já myslela,že jedeš se spolkem karavanistů-Loštice do Hegyka.

Evi, my jsme to změnili právě kvůli tomu, že na jaře už bude pěkně teplo, tak nemusíme do termálů a raději pojedeme na kolech, protože Jarek si svoje kolo upravil na "elektro" ... bohužel, počasí spíš nevypadá než vypadá a tak v teplých bazénech by nám bylo bývalo asi líp....[img]http://img22.rajce.idnes.cz/d2201/13/13455/13455633_12058900c547ef9fc37d18dbd5a729da/images/Velikonoce20na20snhu1.jpg[/img] is not a valid Image. [img]http://smileys.cz/smiles/smajlici-velikonoce/smileys-cz-67.gif[/img] is not a valid Image.

vondracek
yetti napsal:

.... Co jiného vymyslet za hru s maznicí, než na mazání, že? Pff

Chlapče, jsou i jiné hry! Bylo-nebylo, tak před čtyřicetisedmi lety měl každý vlastník vozu Š 1000 MB /včetně mě/ pákovou tlakovou maznici k promazávání kulových čepů řízení. Používala se krásně táhnoucí se zelená vazelina A 00. V garáži jsem měl zatlučeno ve zdech řadu hřebíků, na které jsem věšel různé pomůcky, maznici také a to pokaždé na jiný. Tím došlo k vytvoření efektních dlouhých mastných zelených čar pod každým hřebíkem.
Jsa přející, tak když mě kamarád požádal o zapůjčení garáže "na nějakou práci v noci", tak jsem mu vyhověl. Druhý den sice děkoval, ale nechtěl prozradit, kdo s ním garáž sdílel. Když pak při odchodu z práce před námi kráčela dvě nejkrásnější děvčata z fabriky a ta úplně nejkrásnější měla na zádech baloňáčku mastný zelený pruh, tak se kámoš musel drze přiznat. Naštvaný Tedy hra s maznicí může být i detektivně-důkazní! Šklebící se
A také naučení : "Každý má pozorně prozkoumat místo, kam si věší baloňák"! Mrknutí
Upravil/a Admin_Radek dne 11.04.2017 11:10

yetti
vondracek napsal:

yetti napsal:

.... Co jiného vymyslet za hru s maznicí, než na mazání, že? Pff

Chlapče, jsou i jiné hry! .........
Když pak při odchodu z práce před námi kráčela dvě nejkrásnější děvčata z fabriky a ta úplně nejkrásnější měla na zádech baloňáčku mastný zelený pruh, tak se kámoš musel drze přiznat.

dyk to říkám, gdo maže ten jede a gdo si hraje nezlobí, tak co to nespojit Úsměv Šklebící se Pff ..... ale pozor, gdo maže moc, už si nevrzne Naštvaný .... jinak v noci bouřky, teď nádherně, montérky a kluci už čekají
Upravil/a yetti dne 11.04.2017 14:07

yetti
jinak já mažu nejraději špekem Pff

Jarda a Maru
U nás dneska od rána pěkně prší..... Jsme už skoro "nabaleni" , ale pořád nejsme rozhodnuti, jestli pojedeme na Velikonoční výjezd. Je to těžké rozhodnutí, když má ze 4 dnů nejméně 2 propršet.... Ááách jo.... smileys.cz/smiles/smajlici-nastvany/smileys-cz-122.gif

vondracek
[quote]Jarda a Maru napsal:
...nejsme rozhodnuti, jestli pojedeme na Velikonoční výjezd. Je to těžké ...

My už jsme to odpískali a co nejrychleji lezeme za kamna! Mrknutí

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Kdo je on-line