03.05.2025 02:13
Navigace
Shoutbox
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

vofi
27.12.2022 16:56
Hezký nový rok přejeme z Hegyka.[b] Šklebící se [/b]

Jarda a Maru
23.10.2022 18:54
Ahoj Vofíci, užívejte si to ... my se chystáme v půlce listopadu do Dunajské Stredy a jestli nevymyslím něco jiného, tak o Vánocích tamtéž Úsměv

vofi
22.10.2022 21:45
Pěkný pozdrav z Hegyka !!!! Úsměv

RadekH
01.06.2018 20:12
V Budišově je hezký kemp a super langoše.

Jarda a Maru
01.06.2018 20:04
Prší, prší, jen se leje.... Zdravíme vás všechny z Budišova nad Budišovkou. Zítra Kružberk a Slezská Harta. ☔ ☔ ☔🌟🌟🌟

Diskuze fóra
Nejnovější diskuze
· Jarní výlet od 7.5...
· vtípek
· KRÁSNÉ HOLANDSKO
· Vánoční přání
· TIPY NA VÝLETY
Nejdiskutovanější
· Jarní výlet od ... [13]
Poslední články
· ŠEJBA Jaroslav HALA...
· Z kopce do kopce
· Trajekty
· Když se chce, všec...
· Tankování
Číst diskuzi
KK 50 + f » Pokec - "klubová akademie" » Pokec - ostatní
 Vytisknout diskuzi
žumpa - co na srdci, to na monitoru
JosDosk
stemi napsal:

Si fšici vozíte zadele cóó..jen já chudej shánčlivej stažeček muším f polesí se starým kmitat :(

Ahoj. Jak to tak vypadá podle přiložené fotografie příspěvku #238, tak všechny slabší stromy jsou již Milošem vykáceny, pořezány, odvezeny a mnohé z nich i poskytly příjemné teplo v domě spálením. Teď jsou na řadě ty větší "kalibry". Čáo, Pepa
Recesista a mystifikátor

Jarda a Maru
yetti napsal:

.... bo ty 50tky bejvaj jako vosy....

Šklebící se

Jééé, co já to tady breptám ?? Chtěla jsem napsat, že se nemusíte bát, že kdybych vám ujela, tak na vás počkám....Šklebící seŠklebící se Mě to totiž jede skoro 45 km/hod. a do kopečka dokonce i 25 km za hodinu.... Pff www.celysvet.cz/skin/smile/s1769.gif

Admin_Radek
Radku, to by musela Pavla na skútru, nemá totiž E řidičák. Ale teď jí ani skútřík nepůjčím, páč se musí nejdřív zajet. Na tachometru mu svítí 1 km.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané

JosDosk
Ahoj. A mi zase včera přivezli toto - DTM De´Longhi ECO 311 BK Icona:
Čáo, Pepa
JosDosk přiloženo následujícíobrázky:
100_2982_-_kopie.jpg 100_2981_-_kopie.jpg 100_2980_-_kopie.jpg 100_2979_-_kopie.jpg

Upravil/a JosDosk dne 20.10.2017 13:11
Recesista a mystifikátor

Admin_Radek
Pepo, hezký strojek. Až přihlásím hnědou střelu, přijedu na kafe. Aspoň budu moct zajíždět motor a spojím příjemné s užitečným.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané

stemi
všechny slabší stromy jsou již Milošem vykáceny, pořezány, odvezeny a mnohé z nich i poskytly příjemné teplo v domě spálením

Pepo asi ták, dřeva pořád dost, jen to muším tahat do kopca z větší a větší dálky. Tak semse dal do větších soušek-modřínů přímo u cesty.
Mám co dělat abych to s 20 cm lištou prořízl aj váhově dopravil dómMrknutí
Bez další batěrky bych to nezvlád, mám 2..tož tákhlenc vyzerá huvnitřCool
stemi přiloženo následujícíobrázky:
123_2.jpg 6.jpg

éHm a co sem to vlastně ešče chcél...jó A PŘECE SE TOČÍ Cool

Robert
Tak jsem dnes namontoval zimní gumy. Letní začaly svojí karieru v květnu, těsně před odjezdem na dovolenou. Teď, po sezoně, jsem změřil hloubku vzorku a dost mě to dojalo. Mám s letníma dlouhodobě problémy (na rozdíl od zimních, které né a né ojezdit). Takřka každý rok kupuji 2. Letos to byly všechny čtyři a protože už jsem vyzkoušel všechny možné značky, volba padla na Micheliny, ty jsem ještě neměl. Je povinnost výrobce zveřejnit u každé pneu, jak je na tom s hlučností, životností, jak ovlivní spotřebu PHM ap. Mnou vybrané gumy v těchto parametrech převyšovaly konkurenci, takže jsem byl pln očekávání a doufal, že by mohly vydržet i 4 roky. Byl jsem optimista. Mají najeto 14tis. km a na předních zbyly 4, na zadních 5mm. Takže ještě jednu sezonu a končí, tedy opět po dvou letech. Je mi jasné, že jízda s karavanem má na opotřebení velký vliv, ale přeci jen bych očekával, že za ty prachy by mohly vydržet víc. Naštvaný A k těm parametrům: dlouhá životnost je kec, hlučnost - nepoznal jsem žádnou změnu a spotřeba, ta menší byla, to jo, asi o 5dl, ale o tom by se dalo diskutovat, na to má vliv spousta věcí a podle mne na letošní menší spotřebu mělo největší vliv to, že jsem najel velký díl km v zemích, kde do nafty nepřidávají margarýn. Mrknutí

Admin_Radek
Roberte, to je zvláštní. Já mám pneu na autě (myslím) ještě původní. První majitel mi je prodal v 41.000 km, já mám najeto 18.000 km, z toho min. 2/3 s karavanem - první 1300 kg a druhý má 1600 kg. A gumy mají ještě cca 3,5 mm přední a 4,5 zadní.

A na Soulu mám teď druhý rok Pirelli P6, první Nexeny jsem měnil někdy v 50.000 km, z toho tak 15 bylo s karavanem.

Robert
Je mi to divný, že mám takovou spotřebu pneu. Moje zimní gumy nikdy karavan netáhly, na zadek jsem teď dával (dá se říci "historické" ) obutí, které má najeto cca 45tis km a vzorek 6,5mm (přeci je nevyhodím). Letňákama tahám přívěs, stovky km ročně s ním najedu po šotolinových a kamenitých cestách a asi to má větší vliv, než jsem si myslel. Cool

JosDosk
Ahoj. Doporučuji zkontrolovat a případně seřídit geometrii náprav, tzn. geometrii celého vozu. Vliv na opotřebení mají i provozem zvláčnělé silentbloky předních spodních příčných ramen. Vybité nemusí být, to by se poznalo v STK na "natahovacím" strojku, kde se zjišťuje vůle v silentblocích, a nebo - jestli nejsou dokonce potrhané. Zvláčnělé silentbloky při tahu, hlavně při větším tahu s karavanem způsobí posun geometrie přední (poháněné) nápravy k velké sbíhavosti a tím i většímu opotřebení. Předpokládám otočné uložení svislého čepu v kuláku na spodním ramenu bez vůle. Stačí, aby praskla prachovka, kryjící ten spodní kulový čep, a už to tam hrká. Čáo, Pepa
Recesista a mystifikátor

Robert
Pepo, tato možnost tu určitě je, ale to by se projevilo i na zimních gumách, které nejsem schopen ojezdit. Asi je budu muset vzít na dovolenou, aby si taky užily karvan. Šklebící se

yetti
to řikám furt ..... gumu řešit nebudu ..... natož vzorek Úsměv Úsměv ..... teď vážně, máš fakt v létě velkou spotřebu, asi nesmíš tolik driftovat. Ouplně to vidím jak si to frčíte směr nějaká severská zátoka a najednou navigátor(ka) znenadání zavelí doprava, tak to tam řízneš a karavan driftuje v závěsu a gumy pískaj a vzorek se tenčí a tenčí ..... a v tý zimě sice taky zavelí znenadání doprava, ale jak je led tak jedete furt rovně, nic nedriftuje, kdo si v tu chvíli píská netušim a gumy sou f klidu a neubejvaj..... to je přeci logický ne ? Úsměv Úsměv .... a taky je možný, že to je jinak, třeba jak psal Pepa. Tak snad nevadí tohle vodlehčení Úsměv (Hani, říkej ty odbočky dřív, joooo? Šklebící se )
Ne každý kdo bloudí je ztracený 😎😉😋😇🤗

Eště se nestalo, aby to ňák nedopadlo Šklebící se

http://soumar-sro.cz
Admin_Radek
Včera jsem shodou okolností mluvil s předchozím majitelem auta a ty letní gumy jsou na autě původní. Mají najeto určitě pres 40.000 km, mají furt 3,5 mm vzorku a z těch 40 mají aspoň 15 najeto s karavanem. Takže to asi bude jak psal yetti Šklebící se
Auto má celkem najeto cca 60.000 km, ale část na zimních.

yetti
von ten kluk zas vymyslel anketu Šklebící se ..... co to je ta televize? To nemám ani doma natož v autě. A protože nezazimovávám, zbývá jen povzbudit Radku ...... adminko, kolegyně, jmenovkyně, karavanistko s úžasnýma vlastnostma organizátora, tímto tě povbuzuji Úsměv ..... kterým směrem a co se plánuje na jaro? Nebo už je nějakej termín?

Admin_Radek
Yetti, kdo čte, ten ví, kdy a kam se jede Úsměv. Stačí se přihlásit a kouknout o pár vláken níž.

yetti
..... taky člověk nemůže bejt jen horňák (čučet jen nahoru) .... Šklebící se .... no jasně, už vim .... Náchod přece ..... dál už mám jen Beskydy Šklebící se .... no hodim si to kalendáře .... budeme tam do 1.5 .... podle stránek ten kemp otvírají 1.5, takže tam maj buď chybu, nebo otevřou až odjedem a počkaj na vymetení pavouků Šklebící se Fíha, letos mi to okolí Hradce a Pardubic nějak přitahovalo a koukám, že to bude příští rok stejný ..... Radko super Úsměv

yetti
Maruško, Miloši i ostatní, copak tady budu prázdně tlachat jenom já? Dyk to dělám jen kvůli Vám. Když už jste se všichni vrátili z výjezdů a máte čas, nechcete se připojit a udržovat tento web pro Nás živý. Web bude vždycky takovej, jakej si ho uděláme ..... může být mrtvej, ale to asi nechceme ne?

stemi
Maruško, Miloši i ostatní, copak tady budu prázdně tlachat jenom já? Dyk to dělám jen kvůli Vám

To víš, že budeš/me, nás pár co se tu angažuje pro ostatní, to bylo, je a bude..i jakási pohodlnost a hlavně schází vůle.

Web jak píšeš by měl být "živý" i s tím tlacháním..toť můj názor. Na výjezdech se toho kolikrát "semele" - kéž by i tady Naštvaný
éHm a co sem to vlastně ešče chcél...jó A PŘECE SE TOČÍ Cool

Jarda a Maru
Já neposlušně hlásím, bo už sem plukovník, že nemůžu tlachat ani prázdně ani akademicky, páč Jarek ujíždí jak splašenej na Budějice a moc to drncá a nemůžu trefit písmenka. Zdravíme z Lišova, svítí zde sluníčko...😁🌟❇

Jarda a Maru
Já neposlušně hlásím, bo už sem plukovník, že nemůžu tlachat ani prázdně ani akademicky, páč Jarek ujíždí jak splašenej na Budějice a moc to drncá a nemůžu trefit písmenka. Zdravíme z Lišova, svítí zde sluníčko...😁🌟❇

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 1