Mám tip na víkendový výlet na Šumavu. První den navštívit Český Krumlov a prohlédnout si kromě historického centra, zámek i zámeckou zahradu
[img]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bc/Zahrada_-_doln%C3%AD_pansk%C3%A1_%28%C4%8Cesk%C3%BD_Krumlov%29_7.JPG[/img] is not a valid Image.
Franto, díky za tip (hlavně pro ostatní), my to tam máme (Rožmberk) v létě projeté a v zimě jsme kdysi s dětmi jezdili na Lipno lyžovat na týdenní rekreace od ROH, takže i tam to máme projité. Ale do zámků a klášterů jsme děcka nikdy nemohli dostat, tak na ten "Vyšebrodský" se těším. V zámku Český Krumlov jsme taky byli kdysi dávno ještě s VTS, ale ani ty zahrady jsme neviděli, protože celá osádka autobusu spěchala hlavně do hospody...
v ČK doporučuji klidné stání nad centrem s možností přespání 48.8104142N, 14.3098422E
pak není špatný navštívit Dívčí Kámen 48.8894094N, 14.3564883E a případně si vyběhnout na Kleť (třeba z Holubova pod lanovkou)
než na tu stezku v korunách bych si raději dal Vítkův Kámen 48.6420883N, 14.1049831E ... já ty Václaváky a umělé zážitky na Lipně fakt nemůžu, ale někdo to třeba rád
na Třístoličník je to z ČK dál, ale dá se po staré sjezdovce z dolního parkoviště 48.7948636N, 13.7733964E , nebo dojet až nahoru 48.7805281N, 13.7997036E .... případně se dá zajet na noc do Waldkirchenu na SPLT a naložit se do bazénů a vířivek 48.7221125N, 13.6030708E
A taky se dá přespat u nás ... jen sauna stará je již rozebraná a nová se ještě dodělává .... ale dá se naložit do sudu a posedět u něčeho prospěšného pro neřidiče
Zajímavý tip pro milovníky letadýlek je Muzeum letecké a pozemní techniky u Vyškova https://www.zajim...ve-vyskove. V zimě je zavřeno, teď do konce října je otevřeno jen o víkendech. Jarkovi se moc líbilo....
[img]https://img22.rajce.idnes.cz/d2203/13/13973/13973460_6c5c247aff918895f32751d4691f0e8a/images/IMG_4086.jpg[/img] is not a valid Image.
Květinový průvod v Holandsku by v příštím roce 2021 měl být, a to v sobotu 17. dubna nebo to alespoň tady slibují ...https://tulipfest...er-parade/ Trasa s průjezdy a časy je zase +- stejná...
09.15 hod. Noordwijk
11,10 hod. Voorhout
12.10 hod. Sassenheim
14,45 hod. Lisse
16.30 hod. Hillegom
17,55 hod. Bennebroek
20,55 hod. Haarlem, kde budou stát až do neděle....
Tak těšit se můžu, ovšem .... kdoví jak to ovšem dopadne ....Upravil/a Jarda a Maru dne 22.11.2020 19:48
No a já nepíšu, protože nemám co. V práci práce jak na kostele, karavan zazimovaný, na Silvestra jdu do práce, tak Marušce budu jen tiše závidět..... No hlavně že jsme zdraví, to je hlavní. Jen chybí ta psychická pohoda. Už ať je jaro a korona s Babišem poleví ve svých aktivitách.
Co se týká mých úvah o vestavbě, to jsem zatím odsunul. Stejně se nikam nedá jet, tak je jedno, jestli mi ve stodole stojí přívěs nebo dodávka. Ale koukám už i po nových továrních vestavbách, i když ty ceny, to je síla. Tož tak je to se mnou.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané
Milošu, tak to Ti můžu přesně napsat, proč sem zrovna teď nikdo "ani nekvákne" ... Z nás sem píšících ... Yetti se někde potuluje Šumavou, Jana (s Frantou) uklízí a peče cukroví, Pepa váhá co napsat, aby to nebyl blábol, Jaromír chce honem honem do zimy dodělat všechno co vymyslel, Vondráček to sleduje a až ve vhodnou dobu nějakým písmenkem zasáhne a Admin je pracující, takže nemá čas ani dát nám sem na web do záhlaví nějakej nazdobenej stromeček nebo zvoneček ... Jestli jsem někoho vynechala, tak se ozvěte ... A ti noví se asi bojí sem něco napsat. Vím, o čem píšu, bo já když jsem zde začínala před 5 lety, taky jsem měla obr strach, že mezi vás nezapadnu
... Ale Joža by nám to tady a teď v těch dlouhejch zimních večerech mohl zpestřit svými cestopisy a fotkami z jeho cest, ať máme nějakou inspiraci na na příští rok, kterej bude (doufám) lepší než letošní ... A taky by mohl (?) prozradit, kam plánuje vyrazit až to půjde?
Ahoj. Každý den - téměř - při spuštění PC jako první úkol navštěvuji tyto naše stránky, abych zde pobral nějaké poučení, nebo alespoň nějakou zajímavost. Sám přemýšlím, zda budu schopen příští rok ještě zapřáhnout a vyjet někam ne moc daleko a tam "pobejt", jestli mi to moje panem docentem zanedbané srdce dovolí (kdo to umí, ten to dělá, kdo to neumí, ten to učí). Naštěstí kardiologie v nemocnici v Přerově a špičkové kardiocentrum v Nemocnici Podlesí udělali co bylo ještě možné. Speciální miniaturní bruskou 200 000 otáček mi vybrousili z koronární tepny vápenaté usazeniny a zavedli dva stenty, a po necelém roce implantovali kardiodefibrilátor s třemi elektrodami do srdce. Tím se mi zvedl výkon srdce z 25% výkonu na nynějších 35% a snad se ještě zlepší. Otázka je, jestli mne moje dcery (49 a 44) někam pustí, protože Vlaďka už předloni hlásila, že už do karavanu nepojede kvůli kolenům, které má v dezolátním stavu. A sám nevím, zda bych to zvládl, možná bez verandy (= předstanu), mám ještě takovou lehkou stříšku. Hin sa hukáže. Pokud mne nezabije Covid 19, to by bylo za čtrnáct dní hotovo. Nejsem si jistý, zda můj příspěvek není krajně nevhodný, koho to zajímá, takové kecy.
Všem přejeme - Vlaďka a já - radostné prožití svátků vánočních a na Nový Rok do nového roku 2021 správné vykročení, ať těch příjemných věcí je mnohem více, než v roce tomto, ať přinese více radosti, lásky a štěstí.
V zastoupení (za Vlaďku) a za sebe - čáo Pepa
Ahoj všem. Jelikož musíme sedět doma, tak přidávám pár fotek jarní přírody. Snad trochu posílí naději, že na jaře zase budeme moci vyrážet ven. https://www.zoner...7e38IyCOD2 Příjemné svátky přeje Irena a Jarda
... Ale Joža by nám to tady a teď v těch dlouhejch zimních večerech mohl zpestřit svými cestopisy a fotkami z jeho cest, ať máme nějakou inspiraci na na příští rok, kterej bude (doufám) lepší než letošní ... A taky by mohl (?) prozradit, kam plánuje vyrazit až to půjde?
a to já zase rád prozradím ......
na jaře nám mor překazil výlet po alpských průsmycích - začátek měl být na Vršiči a konec na Stelviu a partou cca 5-6 kamarádů. Jenže se to celý tak nějak pokazilo. Na léto začínám plánovat Skandinávii - chtěl bych na Nordcap. A taky si pohrávám s myšlenkou udělat u mě country večer pro kamarády s bydlíkama - tak nějak je málo hraní pro lidi a hrát pro lidi nás baví (http://www.mrakco...). Další aktivity mám v offroad klubu - každý měsíc pořádám jednu akci (http://www.terena... ) , takže plánů je spousta .............
a taky bych se rád podíval na nějakou vaši akci
Upravil/a Joza dne 13.12.2020 14:20
...... Admin je pracující, takže nemá čas ani dát nám sem na web do záhlaví nějakej nazdobenej stromeček nebo zvoneček ...
Pche, takovy répance nebudu ani komentovat 😜
Jéje, Radku Admine, to nebyl vůbec žádnej répanec, to já jsem jen chtěla "vtipně komentovat" tvoje "V práci práce jak na kostele"
...Ježíííš, a teď se strachem čekám, co na to ostatní ... ale ten stromeček se ti fakt povedl....
ha, jeden se vrátil ze Šumafských hvozdů a nestíhá se divit. Sem z tý záplavy nádhernejch vstupů ouplně fasciklovanej
Joža ... dobře ty kluku jedna. Hudba super a ty auta mi zas tolik neříkaj, ale jeden sen mám. Klasickýho Willyse, toho bych si na dvorku fakt přál.
Sejba ... co dodat, je to Peklo což. Ale vono zasejc jaro přijde, teď se radujte ze zimy. Hu nás je aj bílo a tak doufám, že napadne víc a vytáhnu konečně čertofský prkejška. Bydlík je připravenej na zimní cestování. Nikde nikdo a to mi vyhovuje.
Josef dobře napsaný, je vidět, že si technik. Takhle odborně popsat stávající stav je čtivé, jen aby to bylo ok, tak to držíme pěstičky. To zdraví přejeme všem a plnýma náručema
Maru, čikovná si, zapadlá sem a pjéééékně si to tuná roztleskala. Super. Aj stromek tu máme ... jejda, asi bych měl nějakej sehnat domu .... něco mi říká že bych asi už měl
Radku, dík za celej rok, vestavbu si postav, na Silvestrase nepracuje, to máš bej alkoholik a ne workoholik ... huž se nám to zasejc blíží, což? Za chvilku sem budeme patřit
Miloši, nádherný fotky .... ale naživo je to luksusnější a divočejší .... škoda že teď nemůžu průvodcovat, to je tam divočina, že by se jeden ztratil ... a ani nemuší bejt samorost nebo mít vlka
mno, tenhle tejden budu asi zase mezi lidma, ale pak zase zmizím a tak moč nebudu .... štědrej večer se budu pravděpodobně karavanovat ... až budete u večeře, já budu někde Hanku přemlouvat, ať ještě neumírá a že když se dohrabeme zpátku do obytky a nesežere nás tam medvěd, tak jí něco uvařim a rozehřeju jí ... budeme se pohybovat na hranicích v lesích, daleko od lidí a užívat si divočiny a zimy .... asi někde kolem Březníku a pak přes Luzný a Morkůvky zpátky na Modravu .... Yetti no, co byste asi jinýho chtěli. Eště že mi neříkaj třeba Soptík, nebo Hovnivál, to bych byl asi v pr....