žumpa - co na srdci, to na monitoru
|
stemi |
Přidané 31.07.2019 07:20
|

Držitel metálu Za zásluhy

Příspěvek: 907
Založený: 18.12.2016 03:08
|
Jo jo Radku a tak to ma byt...dokud to jde a hlavně zdraví dovolí, jezdit, poznávat a tak podobně, tinťule se dycky něgde schrastí.
Já huš spíš bilancuju, byť něgdy i na hraně, ale přeci...jó a jednou semtuvotom taky psal, chodíme s Reném na pivo a tak zcela nedávno https://zpravy.ak...m=z-boxiku
stemi přiloženo následujícíobrázek:
Upravil/a stemi dne 31.07.2019 07:59
éHm a co sem to vlastně ešče chcél...jó A PŘECE SE TOČÍ 
|
|
|
|
yetti |
Přidané 02.08.2019 05:47
|

Plukovník

Příspěvek: 949
Založený: 08.11.2016 14:14
|
Miloši, kamaráde, …. když to tak čtu tak bych si dal s Tebou zase taky alespoň jedno … na terásce v polostínu …. u pramene
Ne každý kdo bloudí je ztracený 😎😉😋😇🤗
Eště se nestalo, aby to ňák nedopadlo 
|
|
|
|
stemi |
Přidané 02.08.2019 07:54
|

|
Jó dobře se tam vysedává a poslouchá, šak víš. Zvláště s největšími pamětníky z polesí. Pánové se snad na mne nebudou zlobit, když je tu zveřejním...tedy pan R.Elstner /dlabající a pan V.Kořán /vyprávějící, jánjen šópal nohama 
stemi přiloženo následujícíobrázky:
|
|
|
|
yetti |
Přidané 06.08.2019 05:37
|

Plukovník

|
prší, v lesích je mokro ale houby nerostou. Včera jsme se večer vydali s holkama na průzkum a něco málo do polífki jo, ale za řeč to nestojí
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 06.08.2019 07:53
|

Generálmajor

Příspěvek: 2003
Založený: 07.11.2016 21:10
|
U nás je jen pod mrakem, zapršelo v sobotu (asi, nebyli jsme týden doma) tolik, že jsem musela na záhonech vytrhat plevel vyšší než je cibule, aby mě neshnila. Včera jsem zavařovala kukuřičky do okurkového nálevu a už jsou hodně přerostlé, dalo mi dost práce natrhat jen ty mlaďoučké.... Dnes budu zpracovávat cuketu https://fresh.ipr...-na-chleba... ... (smajlíka cuketu jsem nenašla).... a zítra zase jedeme na "galeje"....
Ať je to jak je to, hlavně že to je ... 
|
|
|
|
Vera |
Přidané 15.08.2019 16:34
|

Desátník

Příspěvek: 27
Založený: 09.11.2016 09:40
|
Poslušně hlásím,že jsem vás hrozně zanedbala-až mě asi admin chtěl probrat a přišla mi uvítací maila na web 
Žiju,stále jezdím oddělené víkendofky kolem komína-jen ta hajtra moje zlobí od loňska s elektrikou,tak jsem navštívila i p.Prokopa,leč vše funguje jak má,nástavbová baterka nová ale mrtvá. |
|
|
|
yetti |
Přidané 15.08.2019 17:28
|

Plukovník

|
Taky dik za uvitani .... sem uz tyden v Alpach a posunujeme se stale na jih .... v patek vecer asi zacejtim more a sul .... no uvidime. Pocasi alpske.
|
|
|
|
Admin_Radek |
Přidané 15.08.2019 18:14
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 1220
Založený: 05.11.2016 12:46
|
Vera napsal:
Poslušně hlásím,že jsem vás hrozně zanedbala-až mě asi admin chtěl probrat a přišla mi uvítací maila na web 
Věro, to nebyl záměr, nějak nám blbnou SZ. A asi ta zpráva podle odezvy odesla všem. Ale jestli to bude mít ten efekt, že se ozvou známí, co na nás skoro zapomněli, tak je budu rozesílat záměrně . Jsem rád, že jsi napsala.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané
|
|
|
|
Jaromir |
Přidané 15.08.2019 19:06
|

Major

Příspěvek: 210
Založený: 08.11.2016 20:45
|
Také děkujeme za přivítání. Představovat se asi nemusíme, neb jsme jedni ze zakládajících členů tohoto spolku. Letošní sezonu jsme toho moc nenajezdily. jelikož jsme spolu s Růženkou spojily dvě docela početné rodiny, tak se nám zde stále střídají vnoučata, dost často víc jak 4. Máme jich celkem 8, tak že se nenudíme. Na příští týden jsme si naplánovali výjezd jen pro nás dva do kempu Nedamov. Tak jestli má někdo stejný úmysl někam vyjet, tak se sním rádi setkáme.  |
|
|
|
Admin_Radek |
Přidané 16.08.2019 08:04
|

Hlavní administrátor

|
Jaromíre, díky za aktuální info. Za to přivítání se omlouvám. Ale zapůsobilo kouzlo nechtěného. Dvě posádky si obnovily heslo, našla se ztracená Věra, ozvalo se mi přes SZ pár posádek, o kterých jsem dlouho neslyšel.... Asi tenhle budíček sem tam udělám . Je to super.
Jinak my jsme vyjeli na dovolenou na Labské pískovce s mezipřistáním v kempu Velký Dřevíč u Hronova. Původně na dvě noci. Jenže krom mě se odtud nikomu nechce a já už byl dvakrát prodloužit pobyt. Dnes jsme měli vyrazit k Děčínu a zas mě přehlasovali. Prý do pondělí. Tak dnes jako trubka půjdu zase zaplatit další tři noci 😁.
Upravil/a Admin_Radek dne 16.08.2019 08:10
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané
|
|
|
|
JosDosk |
Přidané 16.08.2019 14:57
|

Major

Příspěvek: 358
Založený: 06.11.2016 07:12
|
Ahoj všem. Dějí se neuvěřitelné věci. V době od úterý 6.8. do středy 14.8. jsme byli v kempu ve Šternberku. Tomu místu se říká - a je to na mapě - Hvězdné Údolí, kemp je katastrálním území Horního Žlebu. Přijeli jsme a naše místečko v stromořadí vlašského ořešáku bylo volné, tak jsem tam nacouval do míst, kde už stromořadí končí, karavan je ještě ve stínu a přes cestu jsou sociálky. Byli jsme tam jediní, tzn. celá tato strana až k recepci byla volná.
Za celou dobu, kdy letos už to byla moje 36. karavanistická sezona, tak jsem se nesetkal s takovým pitomcem, jako byl chlap, který přijel s tzv. minikaravanem jména Excelent. Je to devadesátistupňová výseč z válce, jehož výška je současně šířkou tohoto příbytku, jedna vzniklá základna je podlaha, druhá, svislá, orientovaná dozadu, tam jsou dveře. Odhadem, tak akorát dvě lůžka, sedět se dalo jen venku, u těch dveří. Co tedy udělal - postavil auto asi 80 cm od našeho karavanu na opačné straně, než je náš vchod. Chodil jsem tam minimálně, jen vynést tzv. šedou vodu z dřezu a umývadla, event do dvířek pod postele. On, i jeho partnerka, oba mezi 40 a 50 lety věku s kamennou tváří neodpovídali na můj pozdrav, ačkoliv to cizinci nebyli, na autě - karavaánek jsem neviděl ze všech stran - měli RZ vydanou naším státem. Kdyby nás v noci rušili chrápáním, stačilo otevřít okno a rukou - vlastně tam bylo to auto, karavanek až za ním. Opakuji - celá alej byla prázdná. Přemýšlel jsem, jak vyjedu, náš karavan bylo nutné pootočit doleva pro připojení, ale to nebude možné, naboural bych mu to auto, (dělám to tažným lanem a autem, s karavanem se nepřetlačujeme ručně), naštěstí odjeli v sobotu?, tak to jsem ještě opravdu za těch 36 sezon nezažil. Možná byli připojeni na 230 rozvod bez zaplacení a toto postavení to mělo zakrýt. Nevím, je to za námi. Další neuvěřitelné věci, co se nám tam staly, popíšu později. Čáo, Pepa
Recesista a mystifikátor
|
|
|
|
Jaromir |
Přidané 16.08.2019 17:27
|

Major

Příspěvek: 210
Založený: 08.11.2016 20:45
|
Radku nemáš se za co omlouvat. já to vzal, jak sám píšeš, jako probuzení a ne jako nějaké obtěžování. Co se týká kempu ve Dřevíči, tak se ti nedivím, že stále prodlužuješ pobyt. My jsme také tak dopadli před pár lety. Dvakrát jsme dokupovali pobyt. Ono je toho totiž kolem tolik ke zhlédnutí. že se to nedá za pár dní stihnout a vlastní pobyt v kempu se nám také líbil. Dokonce jsme byli při druhém prodloužení odměněny domácím bramborákem, které si tam paní u kasy dělala k večeři. Doporučuji tento kemp i ostatním.  |
|
|
|
stemi |
Přidané 18.08.2019 06:57
|

|
A co já ? Pln obaf z návratu babky (mé manželky) z dlouhodobééééj rodinnnnnéj dovolenéééj v HR, sem očekával obvyklé "je tu fšude bordéééll" snad si tu ani neluxoval, šak odbylo se tentokráte jen neobvyklou likvidací mejch skvjelejch kvašáků-láčenek- že prej smrděj 
No a tak pro potěšení si tu lítám nad polesím, jak vidno máme tu krásně https://youtu.be/...
Upravil/a stemi dne 18.08.2019 07:34
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 18.08.2019 18:24
|

Generálmajor

|
My jsme se zrovna vrátili z Vochtánky v Potštejně. Mnozí z vás to tam asi znají, my jsme byli poprvé a moc se nám tam líbilo. Plné chatičky, tři "obytky" a pár stanů a před každým ohníček i kytary, a vše "rozházené" po louce tak, že jsme se navzájem vůbec nerušili....Na koloběžkách jsme navštívili Potštejn a dokonce i zámek a hrad... Na zpáteční cestě v neděli Jarek navštívil tvrz Haničku a já na kraji lesa nasbírala pár suchohřibů...
[img]https://img37.rajce.idnes.cz/d3702/15/15995/15995893_11ccf15ab9c851fb1a54df0a0eaef5ca/images/DSC00697.jpg[/img] is not a valid Image......Moc pěkný víkend
|
|
|
|
Admin_Radek |
Přidané 18.08.2019 21:45
|

Hlavní administrátor

|
Maru, my tam taky ještě nebyli. Suchohřiby a babky Pavla nasbírala včera a já dnes vařil hovězí na houbách v pomalém hrnci. Bylo výborné a Pavla k němu uvařila bramboračku s houbama. Super oběd. A kolobky taky dnes byly, zajeli jsme si na zmrzlinu do Hronova. Tož tak to u nás je. Zítra vyrážíme do Žďáru na Pilák.
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 19.08.2019 07:32
|

Generálmajor

|
Radku, na Piláku je moc krásně. Podle mě byste i 1 noc v pohodě přespali na tom obr parkovišti u toho rekreačního areálu a areál si užili, i na kolobkách.... Ale koupání je zase lepší na Velkém Dářku, kde je (prý) rašelinové dno - podloží, a proto ta čistá (ale hnědá) voda. Ať tak nebo tak, užijte si to... My jedeme příští víkend Dubice u České lípy a ten další týden zase jen já na galeje....
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 19.08.2019 07:41
|

Generálmajor

|
stemi napsal:
... likvidací mejch skvjelejch kvašáků-láčenek- že prej smrděj
Milošu, máš na ty tvý voňavý kvašáky-láčenky nějakej extra dobrej recept? Já jsem je ještě nikdy nedělala a letos už asi neudělám, ale příští rok bych je taky zkusila.. jen tak trochu do "čtyřlitrofky" a nebo do dřevěnýho soudku ... ?? 
|
|
|
|
stemi |
Přidané 19.08.2019 09:02
|

|
Marů jasně, tady jééé i když receptů je snad na stovky, tůdlencten je náš letitej:
Kvašáky
Umyjeme přerostlé okurky, vinné listy, kopr a kořen křenu. Okurky propícháme vidličkou, skládáme je do velikých sklenic (nebo kameninové nádoby) a prokládáme koprem, vinnými listy, kolečkama křenu. Koprem nešetřit !
Zalijeme studeným nálevem - na 1l vody 4dkg soli – nálev musí být až po vrch aby se k okurkám nedostal vzdušný kyslík. Proto je je potřeba zatížit aby neplavaly po povrchu. Necháme v teple kvasit.
Za 7 až 14 dnů by měly být již vykvašené – potřeba ochutnat a je dobré je uskladnit do chladné a tmavé místnosti aby se proces kvašení zastavil.
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 19.08.2019 09:24
|

Generálmajor

|
JosDosk napsal:
... postavil auto asi 80 cm od našeho karavanu na opačné straně, než je náš vchod...
Něco podobného se nám stalo kdysi dávno v kempu Zablače v Bašce na Krku. Dva mladí Češi už s větším dítětem si začali stavět stan hned u našeho karavanu. Přijeli a hned začali beze slova a bez pozdravu. My oba seděli pod přístřeškem a nevěřícně na ně koukali. Oni totiž prvně vytahali z auta všechny možné i nemožné "krámy", že jsme se v tom zpočátku neeorientovali, co vlastně hodlají dělat... Když začali stavět stan, ještě pořád jsme čekali... A teprve až když otec rodiny zjistil, že jeden kolík bude muset zatlouct pod naším přístřeškem zrovna asi metr od našich dveří, trochu zaváhal..., ale to už já nevydržela a slušně ho poslala "do háje", že já přece nebudu zakopávat o jejich šňůry, když místa je tu přece dost. .. Ať se posunou... Neposunuli, tu jednu šňůru nechal nevypnutou a ještě byli na nás viditelně naštvaní....Na štěstí pro nás druhý den hned po ránu odjeli. Jestli úplně a nebo se jen přestěhovali jinam, nevím...
Baška na Krku je pro mě jedno z nejkrásnějších letovisek v HR a možná proto je tam v sezóně "milion" lidí... Byl to rok asi 2000 a tehdy jsme tam platili 166,- Kuna x 4,50 Kč za auto, karavan a 2 osoby za noc ...
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 19.08.2019 09:48
|

Generálmajor

|
Jéé, Miloši moc díííky...Ukládám si ho, a vlastně je to klasika tady ten recept ...https://www.topre...8-kvasaky/ ...
|
|
|