0,5 kg hladké mouky (lepší je namíchat s tmavou chlebovou)
polovina sáčku sušených kvasnic
2 lžičky soli
teplá voda
Necháme vykynout kvásek, smícháme s moukou a solí a vodou na husté těsto a necháme alespoň 2 hodiny kynout v míse zabalené do igeliťáku… Vykynuté těsto zase zabalené a zavázené v míse v igelitovém pytlíku dáme do lednice. Do igeliťáku protože to i v lednici dále kyne a může se stát, že to přeteče jako v pohádce „hrnečku vař“… Pečeme druhý den nebo nejpozději do týdne.
Husté lepivé těsto na moukou posypaném válu rozdělíme na 8 dílů (nebo nadvakrát 4 díly) a utvoříme – zatočíme z něho bagety. Pečeme na pečícím papírem vyloženém plechu v troubě na 250 °C v horní části trouby 10 minut a ve střední části ještě 5 minut. (to mám vyzkoušené)
V remosce pečeme 3/4 až 1 hodinu – (to ale nemám vyzkoušené a v pečence taky nee)..
Recept je vhodný i pro cestovatele, protože těsto se dá převážet a v lednici vydrží (prý) i celý týden...