Minulý týden jsme si udělali několikadenní výlet do naší Stověžaté. Bydlíčka jsme zaparkovali na sídlišti ve Stodůlkách a po městě a památkách jsme se pohybovali úžasnou městskou dopravou PID.
Jeden den hned ráno jsme si prošli hřbitov v Malvazinkách a pak o5 malým "autobuskem" dojeli na Bertramku, kde nás řidič sám od sebe nasměroval na cíl naší cesty... Pak až do pozdního odpoledne jsme si prošli Národní muzeum, které bylo pěkné a zajímavé, i když stará budova se mi moc líbila, ta nová už tak nee.
Další den jsme si procourali Hradčany a pak ještě pozdě odpoledne jsme se povozili "šalinou" Malou stranou a prošli Karlův Most jen od Národního divadla, protože se nám už nechtělo a nebo spíš jsme nemohli chodit po svých.
A třetí den jsme jeli Pražským motoráčkem z Hlavního nádraží do Zličína a pak cestou domů jsme přibrzdili na Čapím hnízdě. Cesta tím motoráčkem nic moc, ovšem Hlavní nádraží se nám moc líbilo, starou budovu pamatujeme ještě s holubama lítajícíma nám nad hlavou a od těch opeřenců celou potentovanou... a teď je nádherně opravená. A když jsme vlezli do nové budovy, prvně nás oba napadlo, jestli tu taky najdeme nějaké kasy ke koupení lístků a není to jen velký "obchoďák". Ale jinak velká paráda...
Celý areál Čapí hnízdo se nám taky moc líbil, parkoviště a areál je zdarma, platí se až v Ekocentru a tam už jsme obdivovat zvířátka a zase chodit a chodit ... nešli.
Nápad a celý náš výlet byl úžasný. Praha je pořád krásná, cestování místní dopravou super s pěti hvězdičkama, jen jsme v metru zažili revizóra a mě přišlo líto, že po nás vůbec nechtěl vidět naše průkazy totožnosti .
A tentokrát mi ani nevadilo všude obr množství lidí, ale spíš to, že češtinu i v zahraničí slyšíme víc ... jó, a v metru mi vadil ten hroznej průvan, ale to spravila kapuce na hlavě ...
Už se těším, že si to na podzim zopakujeme. A koukněte na pár fotek ...https://kubaklara...1535486437